Ātrais aveņu ievārījums. Gatavs piecās minūtēs!

16-07-2019

Foto – Pixabay


Šai receptei atlasi nobriedušas, skaistas avenes, nosver 1 kg. Vajadzēs 1,5 kg cukura. Avenes piemērotā traukā pārber ar cukuru (aptuveni 2/3 no visa apjoma) un atstāj uz nakti, lai ogas sāktu izdalīt sulu.

No rīta pārlej aveņu sulu katliņā, liek uz plīts, ļauj uzvārīties, pievieno atlikušo cukuru un neaizmirst noņemt putas.

Kad putas vairs neveidojas, uguni izslēdz un ļauj sīrupam nedaudz atdzist.

Pēc tam katliņā ar sīrupu pieber ogas, liek uz mazas uguns un, maisot un noņemot putas, uzvāra Pietiks vārīt 5-7 minūtes.

Gatavo aveņu ievārījumu uzreiz salej sterilās burkās un aizvāko.

Lieliski glabājas visu ziemu!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

1. ZEMEŅU IEVĀRĪJUMS PIECĀS MINŪTĒS

2. SVAIGAIS UPEŅU IEVĀRĪJUMS

3. ĶIRŠU IEVĀRĪJUMA RECEPTE