
Foto – Pixabay
Vienkārša grieķu salātu mērce uz olīveļļas un sarkanvīna etiķa bāzes.
Pagatavošanas laiks
Kopā 5 min.
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 5 min.
Porciju skaits 4
Sastāvdaļas
Mazs citrons 1 gab.
Ķiploki 2 daiviņas
Sarkanvīna etiķis 80 ml
Dižonas sinepes 1 tējk.
Malts oregano ½ tējk.
Sāls ¼ tējk.
Malti melnie pipari ¼ tējk.
Olīveļļa 115 ml
Pagatavošana
1․ Izspiediet citrona sulu. Izspiediet ķiplokus caur presi. Sajauc šīs sastāvdaļas ar etiķi, sinepēm, raudeni, sāli un pipariem.
2․ Izmantojot putojamo slotiņu, pakāpeniski ielej olīveļļu. Mērci glabā ledusskapī ne ilgāk kā nedēļu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Īpaši laba mērce vinegretam. + Piecas populāro salātu receptes!
Dzērveņu mērce ar vīnu un mandarīniem. + Vēl piecas iedvesmojošas mērču receptes!
Asā itāļu tomātu mērce ar baziliku. + Vēl trīs tomātu mērces receptes!
Brokoļu pesto. + Vēl piecas labas mērču receptes
Pētersīļu salsa. + Vēl piecas interesantas mērcītes