Ass un vēl asāks. Marinēti, kraukšķīgi čili pipariņi ziemas krājumiem

05-10-2020

Šī recepte būs īsts atradums tiem, kuriem garšo viss asais un kraukšķīgais. Pipariem netiek termiski apstrādāti, tāpēc izdodas ļoti kraukšķīgi. Šai receptei derēs dažādas aso piparu šķirnes – no maigākām līdz pavisam niknām.

Noderīgs padoms: ja izvēlies piparus ar biezām sieniņām, sagrieztos gabaliņus 2 minūtes blanšē un pēc tam noteikti nosusina. Burkās saliek piparu gabaliņus bez ūdens.

Vajadzīgs: 1 kg čili piparU, 500 g 6% etiķa, 500 g cukura.

Vispirms sagatavo burkas: izmazgā ar mazgājamo līdzekli, sodas šķīdumu, ņemot 2 tējkarotes sodas uz 0,5 l ūdens, atkal kārtīgi izskalo un izžāvē karstā cepeškrāsnī. Burkām obligāti jābūt sausām!

Piparus noskalo un nosusina virtuves dvielī. Nogriež astītes.

Sagriež 1,2 cm biezos aplīšos. Sēklas neizņem! Saliek burkās, pārkaisot ar cukuru.

Pārlej ar etiķi. Cieši aizvāko un burku krata, līdz cukurs pilnībā izkusis.

Pēc 5 dienām pipari gatavo lietošanai.

Glabā tumšā, vēsā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS PIPARU RECEPTES!

1. MARINĒTI KABAČI AR ČILI

2. UGUNĪGAS RECEPTES VESELĪBAI AR ČILI

3. MĀJAS KEČUPA RECEPTE

4. UGUNĪGA ADŽIKA

5. DĀRZEŅU ASORTI AR DEGVĪNU