
Ekrānuzņēmums
Pagatavojiet aso mērci ar baziliku ziemai, izmantojot šo recepti. Iegūsiet apmēram 3 litrus itāļu tomātu mērces ar spilgtu garšu.
Pagatavošanas laiks
Kopā 1 st. 20 min.
Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 30 min.
Sastāvdaļas
Tomāti 4 kg
Asie pipari 3-4 gab.
Zaļais vai violets baziliks 1 liels pušķītis
Ķiploki 4 galviņas
Sīpols 3 gab.
Augu eļļa 50-60 ml
Tomātu pasta 3 ēd.k. karotes
Sāls 1 ēd.k. karote
Cukurs 2-3 ēd.k.
Itālijas garšaugi vai citas garšvielas 2 tējk.
Pagatavošana
1․ Sasmalciniet tomātus kopā ar asajiem pipariem, pusi bazilika un ķiplokiem.
Sastāvdaļas var sasmalcināt arī blenderī.
2․ Ielej katliņā, uz vidējas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, mazliet samazina un vāra vēl 30-35 minūtes. Ik pa laikam samaisa.
3․ Sīpolus sasmalcina ar nazi. Apcep uz vidējas uguns uz eļļas, līdz tie kļūst mīksti un viegli brūni, bet ne pārāk brūni.
4․ Sīpolus iemet pannā kopā ar mērci un visu kopā vāra vēl 10 minūtes.
5․ Pārējos ķiplokus izspiediet vai sasmalciniet un baziliku sasmalciniet ar nazi. Pievieno mērcei kopā ar tomātu pastu, sāli, cukuru un itāļu garšaugiem. Gatavojiet 10 minūtes.
6․ Ielieciet mērci sterilizētās burkās un aizvākojiet ar vāciņiem. Apgriež otrādi, ietin un atdzesē. Uzglabāt vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Pikanta tomātu mērce ziemai. + Vēl trīs tomātu mērces receptes!
Tomātu-paprikas mērce ziemas krājumiem. Noderēs zupu, gaļas ēdienu, makaronu gatavošanai!
Mājās gatavots kečups. Klasiska recepte
Maigs kečups, mājās gatavots. + Vēl trīs mājas kečupa receptes!