Sastāvdaļas
2,5 kg sarkanu tomātu
1 kg sarkanās paprikas
1 kg burkānu
1 kg ābolu
100 g aso piparu
200 g ķiploku
1 glāze eļļas
1 glāze 9% etiķa
1/4 glāzes sāls
1/5 glāzes cukura
Pagatavošana
Dārzeņus – nomazgā, nomizo, attīra no sēkliņām, utt.
Tomātus, papriku, burkānus, ābolus, asos piparus samaļ viendabīgā masā.
Samalto masu liek uz plīts katlā, pievieno atlikušās sastāvdaļas, izņemot ķiplokus, un vāra 1 stundu ik pa laikam apmaisot.
Kad virums izvārījies, to nedaudz padzesē un pievieno smalki sasmalcinātus ķiplokus.
Visu kārtīgi samaisa un masu lej sterilizētās burciņās.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS KONSERVĒŠANAS UN MARINĒŠANAS RECEPTES!
Pašgatavota adžika ar āboliem. + Vēl piecas lieliskas receptes!
Biešu adžika. + Vēl piecas neparastas adžikas receptes!
Adžika ziemai. Astoņas lieliskas receptes!
Adžika ziemas krājumiem bez etiķa. Ātra recepte!
Ass un vēl asāks. Marinēti, kraukšķīgi čili pipariņi ziemas krājumiem
Baklažāni adžikā. + Vēl trīs receptes ar baklažāniem ziemai
Adžika ziemas krājumiem. Saimnieces Anitas recepte