Asā ābolu mērce gaļai, gatavota multikatlā, piešķirs izsmalcinātu garšu jebkuram cūkgaļas, liellopu gaļas vai putnu gaļas ēdienam.
Sader arī ar dārzeņu piedevām.
Sastāvdaļas – vienkāršas un pieejamas, pagatavos pat bērns.
Sastāvdaļas
1 kg ābolu
1 asais čili pipars
1 paprika
4 daiviņas ķiploku
50 ml ūdens
3 diļļu zariņi
Sāls pēc garšas
1 ēdamkarote augu eļļas
Pagatavošana
Ābolus nomazgā, notīra, izņem serdes, sagriež mazās daiviņās.
Ābolus gatavo režīmā “Sautēšana” kopā ar norādīto ūdens daudzumu.
Ķiploku notīra, izspiež caur presi.
Aso un saldo piparu nomazgā, izņem starpsienas un sēkliņas, samaļ gaļas mašīnā kopā ar dillēm.
Ābolus saspiež ar stampiņu, pievieno sasmalcinātos piparus un ķiplokus, kā arī eļļu.
Pievieno sāli, samaisa.
Maisīt gatavo režīmā “Sautēšana” 20 minūtes, ik pa brīdim samaisot.
Gatavo mērci liek sterilizētās burciņās.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Īpaša mērcīte vinegretam un svaigu dārzeņu salātiem. Vairāki varianti, vērts saglabāt recepti!
Piecas labākās salātu mērcītes. Saglabā šo rakstu, noderēs!
Pētersīļu salsa. + Vēl piecas interesantas mērcītes
Lieliski biešu salātiņi. Divas receptes – ar apelsīnu mērci un mārrutkiem
Mazkaloriju mērces vieglai sajūtai un slaidumam. Dietoloģes Neimanes receptes