Aromātiska mājas soļanka. Kreptīga un sātīga!

24-05-2018

solanka3

Sastāvdaļas
5 sālīti gurķīši
3 kartupeļi
250 g tomātu
250 g kūpinātas desas
200 g vārītas desas
200 g kūpinātu cīsiņu
1 glāze gurķu sālījuma
1 daiviņa ķiploka
Augu eļļa
Malti melnie pipari pēc garšas
Olīvas pēc garšas
Citrons pēc garšas

Pagatavošana
1. Notīra kartupeļus, sagriež mazus kubiņus. Liek katliņā ar ūdeni, vāra līdz gatavībai.

2. Sagriež visas desas mazos gabaliņos. Izmanto 3 veidu desas: kūpinātu, Krakovas, vārīto.

3. Sagriež sālītus gurķus.

4. Notīra un sasmalcina sīpolu, uz rupjas rīves sarīvē burkānu. Sasmalcina vai saspiež ķiploku.

5. Uz pannas uzlej nedaudz augu eļļas, apcep burkānus un sīpolus. Kamēr dārzeņi cepas, pievieno sasmalcinātu ķiploku, sālītus gurķus un tomātus. Sautē 5 minūtes, laiku pa laikam samaisa.

6. Pārliek pannas saturu katliņā ar kartupeļiem, pielej glāzi gurķu sālījuma. Pagaršo, vai nevajag pievienot vēl sāli, piparus. Pievieno garšvielas. Gatavo 5 minūtes.

7. Noņem no uguns, ļauj ievilkties 15 minūtes. Pirms pasniegšanas rotā ar olīvām un citrona šķēlīti.

loading...

1 Comment

  1. sefpavāre 24.03.2019 at 21:51 - Atbildēt

    Ta nav soļanka, tada šķidra zupele. īsta soļanka tiek vārīta ar nierītem, ar kūpinatu krūtiņu, labiem cīsiņiem, l-gaļu, kūpinatu desiņu, protams marinetiem gurķiem, burkani, tomatyu merce un bez kartupeļiem, zupai jabūt tadai, ka karote stāv, laba tomātu mērce, olīvas melnās liek pie zupas pasniegšanas brīdī, un protams citrona šķelīte zupa, ja kads velas, atsevišķi pasniedz skābu krējumu, un ..zaļumi.