Ar ko apvienot kefīru, lai tas būtu vēl veselīgāks? Receptes!

21-08-2024

Foto – Pixabay

Kefīrs ir labi pazīstams un ļoti noderīgs raudzēts piena dzēriens. Tas ir bagāts ar probiotikām, kas palīdz uzturēt veselīgu zarnu mikrofloru, uzlabo gremošanu un stiprina imūnsistēmu.

Turklāt kefīrs satur B grupas vitamīnus (B12, riboflavīnu), kalciju, magniju, fosforu un K2 vitamīnu, kas ir svarīgs kaulu un sirds veselībai.

Dzēriens satur arī viegli sagremojamas olbaltumvielas, kas ir svarīgas organisma audu augšanai un atjaunošanai.

Visbeidzot, kefīrs var palīdzēt dažādu gremošanas problēmu, piemēram, kairinātas zarnas sindroma (IBS), aizcietējumu un caurejas, gadījumā.

Pārsteidzoši, ka kefīru var padarīt vēl veselīgāku.

Augļi un ogas

Ogas (mellenes, zemenes, avenes, dzērvenes) piešķirs antioksidantus un vitamīnus. Augļi (banāni, āboli, bumbieri, mango) palielinās šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu daudzumu.

Zaļumi

Spināti vai kāposti sniegs papildu A, C, K vitamīnus un folijskābi. Pētersīļi un koriandrs papildinās dzērienu ar kāliju un antioksidantiem.

Sēklas un rieksti

Čia sēklas vai linsēklas papildinās omega-3 taukskābes, šķiedrvielas un olbaltumvielas. Valrieksti, mandeles vai lazdu rieksti bagātinās kefīru ar veselīgiem taukiem, olbaltumvielām un antioksidantiem.

Medus un garšvielas

Medus ir dabiski salds produkts, kam piemīt antibakteriālas īpašības un kas satur daudz noderīgu mikroelementu. Kurkuma un ingvers papildina antioksidantu un pretiekaisuma īpašības.




Žāvēti augļi

Aprikozes, žāvētas plūmes un sultānes piešķir saldumu un palielina šķiedrvielu un vitamīnu saturu.




Kefīra piedevu receptes

Augļu kefīra kokteilis: ar blenderi sajauc glāzi kefīra, pusi banāna, dažas ogas (piemēram, mellenes), karoti medus un šķipsniņu kanēļa.

Zaļā kefīra smūtijs: blenderī sajauc glāzi kefīra, sauju spinātu, pusi avokado, vienu nelielu bumbieru un pāris piparmētru lapiņas.

Kefīrs ar čia sēklām: glāzei kefīra pievienojiet divas ēdamkarotes čia sēklu un atstājiet ledusskapī uz 10-15 minūtēm. Saldumam var pievienot nedaudz medus.

Kefīrs ar riekstiem un žāvētiem augļiem: glāzē kefīra pievieno sasmalcinātus valriekstus vai mandeles, sasmalcinātas aprikozes vai žāvētas plūmes un nedaudz medus.

Kefīrs ar garšvielām: pievienojiet kefīram šķipsniņu kurkumas, maltu ingveru un nedaudz melno piparu. Vajadzības gadījumā var nedaudz saldināt ar medu.

Šīs piedevas ne tikai uzlabos kefīra garšu, bet arī padarīs to vēl veselīgāku.




IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kefīrs, apelsīns, ingvers. Lielisks taukus dedzinošs kokteilītis!

Slaidais kokteilis, kas jādzer no rīta un vakarā. Rezultāti neizpaliks!

Zefīra kokteilis “Slaidā dieviete”. Nevienas liekas kalorijas!