Adžika ar āboliem. Oriģināla pašgatavotas mērces recepte

11-10-2018

ar_aboliem


Sastāvdaļas
5 puslitra burciņām
1 kg paprikas
100 g aso piparu
1 kg tomātu
500 g saldskābu ābolu
2 ēdamkarotes sāls
1 tējkarote piparu maisījuma
100 g ķiploku
50 ml 9% etiķa
100 ml augu eļļas

Pagatavošana
Notīra papriku un asos piparus – noņem kātiņus, izņem sēklas. Sagriež palielos gabaliņos.

Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež šķēlītēs.

Piparus, tomātus un ābolus samaļ gaļas mašīnā.

Visu liek katlā uz vidējas uguns, pievieno sāli un piparu maisījumu. Samaisa, ļauj uzvārīties, gatavo 20 minūtes.

Piecas minūtes pirms šī laika beigām pievieno sasmalcinātus ķiplokus, etiķi un eļļu.

Liek adžiku sterilizētās burkās, aizvāko, apgriež otrādi, ietin segā un atdzesē.

Glabā tumšā, vēsā vietā.

Labu apetīti!

Avots: “Lifehacker”

loading...