Ābolu želeja. Ēd uzreiz vai glabā ziemai!

01-10-2020

Ļoti garda ābolu želeja, vienkārši un ātri pagatavojama.

Sastāvdaļas
1 kg ābolu
2,5 glāzes ūdens
150 g cukura

Pagatavošana
Derēs jebkura ābolu šķirne. Ābolus nomazgā, nosver, sagriež 4 daļās un izņem serdes.

Liek piemērotā katlā. Ielej ūdeni, uzliek vāku un uzkarsē.

Karsē uz lēnas uguns zem vāka aptuveni 20-30 minūtes. Āboli iztvaicējas. Iegūtu sulu izkāš caur marli, ļauj notecēt.

Visērtāk marli ieklāt caurdurī. Sulas nebūs daudz.

Tad pievieno cukuru un vāra, noņemot putas un maisot, līdz kļūst biezāka.

Ābolu želeja ir gatava, ja sāk parādīties putas un no karotes notek nevis strūkliņā, bet lielos pilienos.

Vārīšanai vajadzēs no 40 līdz 60 minūtēm.

Karsto želeju salej sterilizētās burkās un aizvāko. Svarīgi – otrādi neapgriež!

Karstu želeju var saliet formiņās, ja ar to paredzēts rotāt tortes. Atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.

Ābolu želeju var uzglabāt istabas temperatūrā – tā nekļūs šķidra.

CITAS RECEPTES

1. ĶIRŠI ŽELEJĀ

2. BIEZPIENA ŽELEJAS DESERTS

3. KEFĪRA ŽELEJA