Bieza, piesātināta sula, kas atgādinās par silto rudeni aukstajās ziemas dienās, noteikti izmēģini! Un ņem vērā, ka ķirbju un ābolu svars norādīts notīrītiem un sagatavotiem augļiem.
Sastāvdaļas
1 kg ķirbja
1-1,5 l ūdens
500 g ābolu
150 g cukura
Pustējkarote citronskābes
Pagatavošana
1․ Ķirbi sagriež gabaliņos un liek katlā. Pielej 150–200 ml ūdens un ļauj uzvārīties.
2․ Pa to laiku sagriež gabaliņos nomizotus ābolus. Kad šķidrums uzvārījies, pievieno ābolus ķirbjiem.
3․ Samazina uguni līdz minimālai, uzliek vāciņu. Vāra, kamēr visas sastāvdaļas mīkstas.
4․ Pēc tam masu sablendē ar iegremdējamo blenderi.
5․ Pielej tik daudz karsta ūdens, cik vajadzīgs vajadzīgās konsistences sasniegšanai.
6․ Pieber cukuru un citronskābi. Samaisa, lai kristāliņi izšķīstu.
Ja vēlies saldāku cukuru, palielini cukura daudzumu.
7․ Vāra sulu vēl 10 minūtes, noņemot putas.
8․ Gatavo dzērienu liek sterilizētās burkās, aizvāko un apgriež otrādi. Atdzesē zem dvieļa vai pleda un pārnes glabāšanai uz vēsu vietu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ķiršu sula ļoti “garšo” smadzenēm! Palīdz atjaunoties pret slodzēm, veicina labu miegu
Citronu sula šķīdina toksīnus un atjauno. Kā to pareizi lietot?
Burkānu sula izvada sārņus un palīdz sirdij. Bet ne visi to drīkst dzert!