Lai pagatavotu čipsiņus pēc šīs receptes, jums būs nepieciešami tikai āboli un kanēlis. Galvenais ir izvēlēties pareizo augļu veidu. Tiem jābūt saldiem un kraukšķīgiem. Piemēram, derēs Fuji šķirnes āboli.
Gatavošanas laiks
Kopā 4 st.
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 20 min.
Sastāvdaļas
Āboli 3 gab.
Malts kanēlis 1 tējk.
Pagatavošana
1․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 95 °C. Cepšanas paplātes izklāj ar cepamo pergamentu.
2․ Rūpīgi nomazgājiet un nosusiniet ābolus. Izņemiet serdes, atstājot augļus veselus.
3․ Sagrieziet ābolus apmēram 3 mm biezās šķēlītēs. Izkārtojiet tās uz cepamajām plāksnēm vienā slānī un pārkaisiet ar kanēli.
4․ Cep kraukšķus apmēram 2 stundas. Ja cepat uz vairākām cepamajām paplātēm vienlaikus, cepšanas vidū tās nomainiet.
5․ Lai pārbaudītu, vai tie ir gatavi, izņemiet šķēli un 2-3 minūtes turiet to istabas temperatūrā. Ja tā kļūst kraukšķīga, čipsi ir gatavi.
6․ Atstājiet čipsus slēgtā izslēgtā cepeškrāsnī vēl uz stundu. Ielieciet tos traukā ar vāku un uzglabājiet istabas temperatūrā ne ilgāk kā nedēļu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Krabju nūjiņu čipsi. Ko tik neizdomā, bet – garšīgi!
Kraukšķīgi mājās gatavoti kartupeļu čipsi. Noteikti izmanto īpašo knifiņu!
Kraukšķīgi banānu čipsi. Neticēsi, cik tas ir vienkārši!
Septiņu veidu veselīgi dārzeņu un augļu čipsi katrai dienai. Super receptes!
Lavaša čipsi – nekādu tauku, tikai gards kraukšķis!