Ābolu čatnijs ar dārzeņiem. + Vēl pieci labi čatniji – receptes!

01-10-2020

Čatnijs ir pikanta mērce no augļiem, dārzeņiem un garšvielām – to tradicionāli gatavo Indijā. Labi garšo ar gaļu vai plācenīšiem, piemēram, lavašu.

Sastāvdaļas
2 skābi āboli
4 sīpoli
1 citrons
2 ķiploka daiviņas
200 g rozīņu
2/3 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes etiķa
Gabaliņš svaiga ingvera
1 tējkarote Kajēnas piparu (vai čili)
2 tējkarotes karija pulveri
1 tējkarote sinepju sēklu
1 tējkarote maltu smaržīgo piparu

Pagatavošana
Ābolus nomizo, izņem sēklas un sagriež prāvos kubiņos.

Sīpolu tāpat sagriež kubiņos, ķiploku un ingveru sasmalcina.

Visu saliek katliņā ar biezu dibenu, pievieno rozīnes, citrona sulu un miziņas, pielej etiķi, pieber garšvielas.

Ļauj uzvārīties un sautē uz lēnas uguns aptuveni 1 stundu, kamēr mērce sabiezē.

Karsto čatniju liek sterilizētās burkās, apsedz ar dvieli un ļauj atdzist.

Aizvāko un liek tumšā, vēsā vietā.

Jau pēc nedēļas var ēst, bet glabājas pusgadu.

VAIRĀK LĪDZĪGU RECEPŠU

1. KLEMENTĪNU UN SĪPOLU ČATNIJS

2. MĀJĀS GATAVOTS LEČO. PIECAS RECEPTES

3. DIĻĻU MĒRCĪTE ZIEMAI

4. SEŠAS ADŽIKAS RECEPTES

5. MĀJAS KEČUPA RECEPTES

loading...