Pats galvenais, kas jāzina, lai iznāktu garda “zapte”! Universāli padomi

01-10-2020

kirshi

Ievārījumu pagatavot ir vienkārši: vienkārši pievienojiet vienu daļu ievārījuma cukura (cukura, pektīna un citronskābes maisījums) divām daļām augļu. Sterilizējiet burkas un vāciņus ar verdošu ūdeni, pēc tam jau iepriekš novietojiet tās rindā.

1. Augļus nomazgājiet, nomizojiet, sakapājiet vai saspiediet, pēc tam nosveriet un lieciet lielā katlā ar biezu apakšu, lai saturs vārot nepiedegtu un neietu pāri.

2. Cietākus augļus, piemēram, ananasus, bumbierus un ābolus sutiniet seklā pannā ar nelielu ūdens daudzumu, pēc tam saspiediet.

3. Iemaisiet nedaudz citrona sulas, lai augļi saglabātu košu krāsu.

4. Pievienojiet augļiem ievārījuma cukuru, rūpīgi samaisiet un dažas minūtes nogaidiet, kamēr no augļiem sāk izdalīties sula.

5. Ļaujiet saturam uzvārīties, pastāvīgi maisot. Uzmanieties, lai nekas nepielīp pie katla apakšas un nepiedeg. Maza gabaliņa sviesta pievienošana maisījumam palīdzēs novērst ievārījuma iešanu pāri katla malām.



6. Pastāvīgi maisot, sutiniet ievārījumu 5-10 minūtes, un ar putu karoti noņemiet putas.

7. Pārbaudiet želēšanu. Atkarībā no rezultāta vai nu noņemiet katlu no uguns, vai, ja tas ir pārāk šķidrs, vāriet vēl dažas minūtes un atkārtojiet pārbaudi.

8. Gatavo ievārījumu nekavējoties lejiet karstās, tīrās burkās, noslaukiet no augšpuses izlijušus pilienus, ja tādi ir, un rūpīgi aizvākojiet.

• Augļu lietā variet lietot kabačus, ķirbjus, burkānus un tomātus, lai pagatavotu garšīgus ievārījumus un čatnijus.

• Ievārījumam interesantu niansi piešķirs garšvielas ar bagātīgu garšu, piemēram, ingvers, vaniļa un kardamons.