Atkarībā no augiem, kas izmantoti dzēriena uzlējumam, tēja var būt ne tikai uzmundrinoša, bet arī dziednieciska un spēj būtiski papildināt vitamīnu krājumus organismā.
1. Sajauc pa tējkarotei mežrozīšu paaugļus un upeņu ogas. 2 tējkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš un saldina ar medu vai cukuru. Dzer pa pusglāzei 3–4 reizes dienā.
2. Sajauc pa tējkarotei mežrozīšu paaugļus un pīlādžu ogas. Ēdamkaroti maisījuma aplej ar 2 glāzēm karsta ūdens, 10 minūtes vāra, 4 stundas nostādina cieši aizvērtā traukā tumšā, vēsā vietā, tad izkāš un saldina pēc garšas. Dzer pa pusglāzei 2–3 reizes dienā.
3. Sajauc 3 tējkarotes nātru lapu un 7 tējkarotes pīlādžu ogu. 2 tējkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš un saldina pēc garšas. Dzer pa pusglāzei 3–4 reizes dienā.
4. Sajauc pa tējkarotei mežrozīšu paaugļus, aveņu un upeņu lapas un 2 tējkarotes brūkleņu lapu. 2 ēdamkarotes maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, 10 minūtes vāra, atdzesē un izkāš. Dzer pa 1/2 vai 1/3 glāzes.
LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!
Šogad priecē pasakaini pīlādži – pagatavo sīrupu ziemai!
Pīlādzis: skandināvu un baltu maģiskais koks burvestību atvairīšanai
Pīlādžu uzlējums ar nātrēm. Mājas recepte slaidākam augumam!