Kādus augus stādīt uz balkona kopā ar rozi?

21-03-2020

Foto no grāmatas “Dārzs uz balkona”

Meklējat piemērotus kaimiņus jūsu mīļajām rozēm? Izvēlieties augus neaizmirstulīti (Myosotis sylvatica). Piemīlīga un smaržīga ir malva — no gaišsārtas līdz gaišsārti violetai.

Jauku akcentu radīs puķzirnīši, kuri arī vijas augšup pa režģi, turklāt to krāsas ir gan maigas, gan intensīvas. Skaistam kontrastam stāda viršus. Labs partneris gaišsārtajiem ziediem ir izteikti zilais gaiļpiesis (Delphinius) un zilgani violetais zvaniņš (Campanula). Glītu kompozīciju veido mazās gaišsārtās rozītes sajaukumā ar pildītajiem, rozītēm līdzīgajiem pundurzvaniņiem.

Romantisku noskaņu radīs lauztā sirds (Dicentra spectabilis). To var stādīt kopā ar sārto mārpuķīti (Bellis perennis) pamīšus ar maigo ar vēsu toņu, zilganiem vai siltas krāsas, piemēram, dzeltenīgi sārtiem ziediem.

Romantisku noskaņu radīs lauztā sirds (Dicentra spectabilis). To var stādīt kopā ar sārto mārpuķīti (Bellis perennis) pamīšus ar maigo
sultāciju par šādai audzēšanai vispiemērotākajām rožu šķirnēm.

Piemīlīga un smaržīga ir malva — no gaišsārtas līdz gaišsārti violetai.

Jauku akcentu radīs puķzirnīši, kuri arī vijas augšup pa režģi, turklāt to krāsas ir gan maigas, gan intensīvas. Skaistam kontrastam stāda viršus.

Labs partneris gaišsārtajiem ziediem ir izteikti zilais gaiļpiesis (Delphinius) un zilgani violetais zvaniņš (Campanula). Glītu kompozīciju veido mazās gaišsārtās rozītes sajaukumā ar pildītajiem, rozītēm līdzīgajiem pundurzvaniņiem.