Kā pagatavot japāņu ramen zupu? Receptē dalās pavāršova fināliste Monta!

24-10-2017

Betijas Ramen un Wok

Japāņu zupa Ramen – garšu ceļojums ziemeļnieku virtuvē
Tradicionālā japāņu zupa Ramen ir sātīga un garšām bagāta. Tomēr ziemeļniekiem tās pagatavošana nereti sagādā galvassāpes – tai raksturīgās specifiskās garšas un salduma dēļ, turklāt tās tapšanā nepieciešama noteikta temperatūra. Savu Ramen recepti atklāj “Samsung Galaxy Dream Chef” pavāršova fināliste Monta Meiere.

Montas Ramen un tortilla

Montas Ramen un tortilla

Montas Ramen recepte:
Sastāvdaļas: aptuveni 300 g cūkgaļas krūtiņas, Ķīnas kāposts, paprika, 3 burkāni, sēnes (pēc izvēles, piemēram, šitaki vai šampinjoni), brokolis, 3 vidēja lieluma sparģeļi, selerijas sakne, sīpols, 3 ķiploka daiviņas, ola, nūdeles (pēc izvēles, piemēram, rīsu), laima un citrona sula, medus, sojas mērce, sezama eļļa, citronzāle, kanēlis, čili un sāls.

Pagatavošana: Vispirms uzvāra nūdeles, kad gatavas, tās atdzesē aukstā ūdenī un noliek malā līdz vēlākam. Apcep cūkgaļas krūtiņu, līdz tā ir vidēji gatava. Sagriež šķēlītēs un atstāj atdzesēties līdz servēšanai.

Vāra buljonu, izmantojot pusi no minētajiem dārzeņiem, pievieno medu, kanēli, sojas mērci, citronzāli, citrona sulu un sāli pēc garšas. Buljonu ik pa laikam nogaršo – svarīgi panākt unagi garšu, kas ir salds, skābs, ass un rūgts reizē. Zupa Ramen ir īpaša tieši ar garšvielu balansu – tai ir jāpanāk visu garšu vienlīdzīga saskaņa.

Pāri palikušos dārzeņus sagriež, apcep sezama eļļā ar ķiploku un čili. Atsevišķi uzcep olu.
Kad buljons gatavs, tam pievieno gatavās nūdeles un dārzeņus. Ramen servē uzreiz, lai nūdeles un dārzeņi neturpinātu gatavoties karstajā buljonā. Pasniedz ar laima daiviņu, cūkgaļas krūtiņas šķēlītēm un ceptu olu.

Ramen pagatavošana salīdzināma ar mākslas darba radīšanu – skaties šeit un iedvesmojies, kā Latvijas pārstāve Monta un vēl pieci “Samsung Galaxy Dream Chef” dalībnieki cenšas atrast gardas japāņu tradicionālās zupas pagatavošanas atslēgu. Aziātisko garšu un smaržu piesātinātais uzdevums šoreiz ir īpašs, jo atklāj, vai par Latvijas jauno labāko pavāri tiks atzīta Monta vai Betija.
Dream Chef_6_epizode (10)
Šova sestajā epizodē virtuvē par uzvaru nacionālā līmenī cīnās tikai pa diviem dalībniekiem no katras valsts – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Ne velti dalībnieku sejās ir uzkrītoši manāms satraukums, kad tie saņem uzdevumu stundas laikā pagatavot Ramen zupu un otro ēdienu. Tiesa, pēc nelielām pārdomām katrs rod savu iedvesmu un ķeras klāt gatavošanai – un kāds laiku pie plīts pavada ar šausmām, savukārt citi prasīto paveic ar pārliecību.
Kā ierasts, Monta saglabā vēsu prātu un viņas sejā satraukums nav manāms, tomēr pāris izteiktie komentāri liecina par pretējo. Arī Betija atzīst, ka šis uzdevums ir viens no grūtākajiem, ar kādu līdz šim saskārušies “Samsung Galaxy Dream Chef” šova dalībnieki.
Dream Chef_6_epizode (1)
Labākā jaunā pavāra tituls ir liels gods, tāpēc žūrija rūpīgi seko līdzi visu dalībnieku darbībām virtuvē un netaupa arī kritiku. Īpaši grūta šī lēmuma pieņemšana izrādīsies tieši abu Latvijas pārstāvju – Montas un Betijas – dēļ. Kura no abām tomēr iegūs Latvijas sapņu šefpavāra titulu? To uzzināsi, noskatoties šova jaunāko sēriju: www.dreamchef.lv.

loading...