Zviedru diēta gudrai tievēšanai. Septiņu dienu plāns

06-02-2017

zviedru_dieta12

Notievēt ar prātu: zviedru dietologu variants

Svētku sezona tuvojas noslēgumam vai vismaz pierumusi. Ne tikai daiļā dzimuma pārstāves, arī vīrieši arvien biežāk ar bažām sāk aplūkot savu augumu, kurā, pat piemiedzot vienu aci, nav iespējams nepamanīt klāt nākušos kilogramus. Tā kā liekais svars ir ne tikai modes, bet arī labas veselības jautājums, ne viens vien sāk lūkot kādu sev piemērotu diētu. Ieskatam – zviedru dietologu piedāvātais variants.

Zviedri, kā visas ziemeļu tautas, nevar lepoties ar daudzveidīgu nacionālo virtuvi. Toties visā pasaulē viņi kļuvuši slaveni ar savdabīgu ēdienu pasniegšanas veidu – zviedru galds iekarojis popularitāti ļoti daudzās valstīs.

Ļaudis Zviedrijā kopš seniem laikiem galvenokārt nodarbojušies ar zveju un medībām. Tāpēc zviedru, tāpat arī citu Skandināvijas valstu, piemēram, Dānijas vai Norvēģijas, tradicionālā virtuve pamatojas uz zivīm un gaļu. Šo izvēli noteica pati dzīve – garajās aukstajās ziemās šie produkti bija neaizvietojami: aukstumā tos varēja ne tikai ilgstoši uzglabāt, tie arī deva organismam maksimālu labumu.

Mūsdienās zivis un jūras produktus zviedri ēd praktiski katru dienu, bet reizēm siļķe zviedru ģimenes galdā parādās pat trīsreiz dienā. Zviedrijā pat bifšteku mēdz gatavot no siļķes. Ne velti vietējiem iedzīvotājiem populāra ir paruna: “Zivij jāpeld vēderā.”

Šķir nākamo lapu un lasi, kas īpaši garšo zviedriem?

Lasīt tālāk: 1 2 3 4
loading...