Žāvētās plūmes stiprina kaulus

09-09-2018

Foto - Pixabay

Foto – Pixabay


Bez vitamīniem, olbaltumiem, ogļhidrātiem un organiskajām skābēm žāvētās plūmes ir bagātas arī ar kāliju, nātriju, kalciju, magniju, fosforu, varu, mangānu, cinku, hromu, jodu, fluoru.

Ja plūmes ir pareizi izžāvētas, tās ilgi saglabā visas šīs vērtīgās vielas.

Žāvētās plūmes paaugstina hemoglobīna līmeni asinīs, neļaujot attīstīties mazasinībai, būtiski uzlabo ar aterosklerozi, holecistītu, hipertoniju un nieru kaitēm sirgstošu cilvēku pašsajūtu.

Žāvēto plūmju uzlējumu izmanto kā vieglu vēdera izeju mīkstinošu, žulti dzenošu un organismu nostiprinošu līdzekli: sauju plūmju rūpīgi nomazgā tekošā ūdenī, aplej ar glāzi silta ūdens, 3–4 stundas nostādina, 20–30 minūtes pirms ēšanas apēd 3–4 plūmes, uzdzerot uzlējumu.

Jaunākie zinātnieku pētījumi pierādījuši, ka žāvētās plūmes ir bagātas arī ar vielām, kas pastiprina kaulu būvniecības procesus. Tādēļ, lai saglabātu kaulus stiprus, žāvētās plūmes uzturā lietojamas regulāri. Sevišķi to vajadzētu darīt gados vecākiem cilvēkiem.

loading...