VĒRSIS. Kādu ēdienkarti iesaka horoskops?

23-04-2018

darzeni5


Vairākums šīs zīmes problēmu, kas saistītas ar veselību, var sekmīgi atrisināt ar pareizu diētu.
Vērša dabiskā nosliece uz ēdienu, kas bagāts ar ogļhidrātiem — saldumiem un konditorejas izstrādājumiem, var stimulēt lieko svaru, ar ko grūti nāksies cīnīties pusmūža gados.

Bez estētiskiem trūkumiem (vairums Vēršu lepojas ar savu izskatu), taukaudi var izraisīt asinsrites sistēmas darbības traucējumus. Vēlams mazāk ēst, kaut Vērši reti cieš no gremošanas traucējumiem (protams, ja viņu horoskopa ceturtajā un sestajā, mājvietā nav nelabvēlīga planētu izvietojuma).

Der atcerēties, ka dusmu, disharmonijas un nepatīkamas sarunas laikā ēdiens var sekmēt psiholoģiskas saslimšanas, ieskaitot vēzi un urīnpūšļa iekaisumu.

Jākontrolē ūdens daudzums, ko aiztur organisms. Sāls pārliecīgais daudzums provocē tūsku. Uzturā jālieto spināti, bietes, lapu bietes, ziedkāposti, sīpoli, kāposti, ķirbji, redīsi.



Jāraugās, lai diēta orientētos uz pietiekošu joda daudzumu, kas nodrošinātu pareizu vairogdziedzera funkcionēšanu, novēršot Bazedova slimības iespējamību (slimības attīstību sekmē ogļhidrātu pārsvars barībā, dzīvnieku olbaltumvielu un vitamīnu C un A nepietiekamība, citu mikroelementu trūkums, pārliecīga tauku lietošana).

Labākais joda avots — jūras zivis, jūras augi un jodizētā sāls. Vislielākais pieprasījums pēc joda ir bērnībā un jaunībā, bet sievietēm tas ir menstruāciju un grūtniecības periods. (Pie pārtikas produktu karstās kulinārās apstrādes vai ilgstošas glabāšanas ledusskapī, joda saturs krasi samazinās.)

Vērsim piemērotākie ārstniecības augi ir salvijas, pelašķi, bārbeles, māteres, skābenes, strutenes.

Četrdesmit piecu gadu vecumā Vērši var būt absolūti veseli, ja regulāri lietojuši ar A un E vitamīniem bagātu ēdienu.

(A vitamīns regulē vielmaiņas procesus, paaugstina organisma neuzņēmību pret infekcijām, nodrošina redzi krēslas stundās, krāsas izjūtu. Ļoti lielos vairumos to satur liellopu, cūku, mencu aknas. Ar karotīnu, kas vēlāk pārvēršas A vitamīnā, ir bagāti smiltsērkšķi, burkāni, spināti, sarkanie pipari, sīpolloki, skābenes.)

A vitamīns daļēji saglabājas, produktus termiski apstrādājot slēgtos traukos, bet sadalās saules staru ietekmē un pie tauku sarūgtēšanas, izšķīst tauku un žultskābju klātbūtnē.

E vitamīns ietekmē endokrīno dziedzeru funkcijas, stimulē muskuļu darbību, piedalās vielmaiņā. Visvairāk to satur augu eļļas. Tas ir noturīgs termiskajā apstrādē, bet sadalās pie tauku sarūgtēšanas un saules staru ietekmē.

loading...