Supervieglā siera kūka – tikai trīs sastāvdaļas!

27-01-2017

siera_kuka

Šo desertu izgudroja un sociālajos tīklos publicēja kāda japāņu meitene, kurai ļoti garšo saldumi.

Parasti siera kūku gatavo no daudzām un dažādām sastāvdaļām, bet viņas piedāvātajā receptē to ir tikai trīs!

Deserts izdodas vienkārši burvīgs – gaisīgs un mutē kūstošs.

Receptes pamatā – mīksts krējuma siers. Vari izvēlēties Filadelfijas sieru, derēs arī maskarpone.

Svarīgi izvēlēties “pareizu” šokolādi – tikai kvalitatīva šokolāde garantēs ideālu rezultātu.

1
Sastāvdaļas
3 olas
120 g baltās šokolādes
120 g saldkrējuma siera

Pagatavošana
2
Ieliec olas ledusskapī, lai tās būtu vēsas. Atdali dzeltenumus no baltumiem.

3

Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.

4

Ūdens peldē izkausē šokolādi.

5
Kārtīgi izmaisa, kamēr iegūta vienmērīga konsistence.

6
Izkausētajā šokolādē iemaisa sieru.

7
Šokolādes un siera masai pievieno olas dzeltenumus. (Pirms dzeltenumu pievienošanas noteikti pagaršo krēmu: tas ir tik gards!)

8

Sakuļ aukstos olas baltumus stingrās putās un pievieno mīklai.

9
Mīklu liek formā, kas ieziesta ar sviestu.

10
Siera kūka izdosies gaisīgāka, ja uz pannas izliesi aptuveni pustasi karsta ūdens – cepšanās laikā tas iztvaikos un radīs cepeškrāsnī mitru atmosfēru.

11
Siera kūku cep 30 minūtes. Nesteidzies izņemt no krāsns pārāk ātri – ļauj pastāvēt vēl 15 minūtes pēc tā izslēgta.

12

Gatavo siera kūku pārkaisa ar pūdercukuru – tā būs skaistāk. Liek ledusskapī atdzist – vēsa tā ir visgardākā.

Daudzi novērtēs, ka šajā receptē nav ne miltu, ne cukura!

Šķir nākamo lapu un izlasi VĒL vienkāršāku šīs pašas receptes variantu – ar biezpienu un iebiezināto pienu!

Lasīt tālāk: 1 2
loading...