Riekstu čiekuriņi. Kārums, kuru tev lūgs pagatavot vēl un vēl!

07-12-2017

deserts

Tuvojas dzimšanas diena vai tāpat kļuvis grūti gaidīt pavasari? Pagatavo mazas, garšīgas enerģijas bumbiņas. Viss, kas vajadzīgs: dažādi rieksti, vārīts iebiezināts piens un kukurūzas pārslas. Pūdercukurs – pašās beigās, čiekuriņu rotāšanai.

Pagatavošana
Piestiņā sasmalcina vai vienkārši ar nazi sīki sakapā riekstus.

Riekstus sajauc ar kukurūzas pārslām.

Pievieno iebiezināto pienu. Kārtīgi un uzmanīgi samaisa, kamēr masa kļūst staipīga un viendabīga. Centies nesalauzīt pārslas!

Paņem pokālus, ideālā gadījumā – konusveida formas. Ja tādu nav, derēs arī šampanieša glāzes.

Galvenais, lai glāzes augšā nebūtu šaurākas citādi čiekuriņus nevarēs izņemt.

Glāzes samitrina ar ūdeni un blīvi piepilda ar maisījumu. Mazliet piespiež ar karoti.

Liek ledusskapī uz 3 stundām.

Pēc 3 stundām ar naža galu uzmanīgi izceļ čiekuriņus no glāzēm.

Kārto uz šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru. Gatavs!