Pikanta gurķu un burkānu uzkoda korejiešu gaumē. Arī ziemas krājumiem

09-09-2018

uzkoda

Sastāvdaļas

3 kg gurķu
1 galviņa ķiploku
500 g burkānu
500 g paprikas
500 g sīpolu
1 asā pipara pāksts
2 ēdamkarote sāls
5 ēdamkarotes cukura
150 ml 9% etiķa (var lietot ābolu etiķi)
150 ml augu eļļas

Pagatavošana
1. Burkānus nomazgā, notīra sarīvē uz korejiešu burkāniem paredzētās rīves.

2. Gurķus nomazgā, sagriež aplīšos. Ieteicams gurķus ņemt tāda pat izmēra kā sālīšanai.

3. Papriku nomazgā, izdara iegriezumu un izņem kātiņu ar sēklām. Papriku sagriež salmiņos. Aso piparu sagriež aplīšos.

4. Ķiploku saspiež. Sīpolu sagriež gredzenos, tos pārgriež uz pusēm.

5. Dziļā traukā liek gurķus, burkānus, papriku, asos piparus, sīpolus un ķiplokus. Pievieno sāli, cukuru, augu eļļu un etiķi. Atstāj marinēties uz 3 stundām. Laiku pa laikam apmaisa.

6. Liek salātus sterilizētās burkās. Burkas saliek dziļā katlā, kura apakša izklāta ar dvieli. Ielej ūdeni tā, lai tas nesniegtos līdz burkas kakliņam un karsē ūdens peldē 30 minūtes. Kad šis laiks beidzies, burkas aizvāko, ietin segā un atstāj atdzist.

Tādus salātus var glabāt vēsā vietā.

Labu apetīti!

Avots: “Lifehacker”

loading...