Mīkstās iesala piparkūkas ar apelsīnu miziņu. Pikanta mīklas versija!

07-12-2018

piparkukas1


AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā trīs piparkūku mīklas receptes, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu.

Sastāvdaļas:

Gatavās mīklas daudzums ∼ 1,2 kg)

650 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
250 g iesala ekstrakta
200 g sviesta
150 g tumši brūnā cukura
40-50 g piparkūku garšvielu
1 ola
50 g rīvētas apelsīna miziņas
30 g cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
mandeles dekorēšanai

Gatavošana

Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno iesala ekstraktu, cukuru un sāli.

Masu maisot karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas un apelsīna miziņu.

Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu un cepamo pulveri.

Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām.

Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.

Mīklu izrullē 0,5 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas.

Kārto uz cepamās plātnes, katrā piparkūkā iespiež vienu mandeli.

Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

loading...