Medus kūka “Parīzes garša” ar riekstiem

07-12-2018

medus_kuka_parize

Mīklai
3 ēdamkarotes medus
150 g cukura
3 ēdamkarotes augu eļļas
180 ml verdoša ūdens
500 g miltu
1 tējkarote sodas

Krēmam
250 g sviesta
600 ml piena
3 olas
1 ēdamkarote miltuem
Glāze cukura
Šķipsniņa vaniļas
100 g lazdu riekstu vai mandeļu

Pagatavošana
1. Cepeškrāsni iestāda uz 180 grādiem.

2. Sajauc medu, cukuru, pilienu eļļas un pievieno ūdeni. Pārlej masu ugunsdrošā bļodā un sasilda uz plīts. Kad maisījums uzvirst, izslēdz uguni, pievieno miltus, kas iepriekš sajaukti ar sodu.

3. Iejauc mīklu. Ļauj pastāvēt un sadala 6-7 daļās. Izrullē pēc kārtas vienmērīgas, plānas plātnes un cep katru biskvītu zeltaini brūnu. Formu var veidot apaļu, ovālu vai kvadrātveida.

4. Olas atsevišķi saberž ar cukuru, pēc tam pievieno miltus. Atšķaida ar atdzesētu pienu un liek
bļodu sildīties uz uguns. Samaisa un gaida, kamēr pakāpeniski sabiezē. Izslēdz uguni, atdzesē un pēc kārtas pievieno vaniļu un riekstus. Krēms atdzisīs, tad liek klāt sviestu un rūpīgi sakuļ ar mikseri.

5. Siltu krēmu ātri ziež uz biskvītiem. Kad tas izdarīts, saliek torti un ļauj biskvītiem piesūkties ar gardo riekstu pildījumu.

Labu apetīti!

loading...