Sastāvdaļas
4 l burkām
3 kg aplīšos sagrieztu gurķu
6 sasmalcināti sīpoli
2 strēmelītēs sagriezti saldie pipari
3 sakapātas ķiploka daiviņas
1/2 glāze sāls
Marinādei
3 glāzes ābolu etiķa
4 glāzes cukura
2 ēdamkarotes sinepju graudu
1,5 tējkarotes diļļu sēklu
1/2 tējkarote krustnagliņu
1 ēdamkarote maltas kurkumas
Pagatavošana
Sagatavošana:1 st.
Termiskā apstrāde:30 min.
Kopējais laiks: pusotra stunda
Lielā bļodā sajauc gurķus, sīpolus, saldos piparus, ķiplokus un sāli. Ļauj pastāvēt 3 stundas.
Lielā katlā sajauc ābolu etiķi, cukuru, sinepju graudus, diļļu sēklas, krustnagliņas un kurkumu. Ļauj uzvārīties.
Nolej no gurķiem šķidrumu (izdalījušos sulu). Pievieno to karstajai marinādei. Noņem marinādi no uguns tieši pirms vārīšanās brīža.
Dārzeņus pārliek sterlizētās burkās. Pārlej marinādi. Aizvāko, atdzsē un liek ledusskapī.
Glabāšana ziemai
Salātus var glabāt ledusskapī vai sagatavot glabāšanai pagrabā: ar vāciņu pārsegtas burkas sterilizē verdošā ūdenī 5-10 minūtes, pēc tam aizvāko.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Asie biešu ikri ziemas krājumiem. + Vēl desmit salātiņi ziemai
Zaļo tomātu salāti ziemai. Recepte “Piecas minūtes”
Pikantie salāti, pildīti pipari, dārzeņu maisījums. Piecas receptes ziemas krājumiem