Marinēti ziedkāposti. Maigais un asais variants saimnieces Velgas gaumē

15-08-2018

pukukaposti


Marinēti ziedkāposti izdodas ļoti gardi, stingri un kraukšķīgi. Īpaši labi sader ar Austrumu virtuvi, iesaka saimniece Velga Bērziņa.

Sastāvdaļas

800 g ziedkāposti
2 burkāni
4 – 5 daiviņas ķiploka
Korejas burkānu garšvielas, koriandrs
Pusglāze cukura
Augu eļļa
Etiķis
Zaļumi rotāšanai

Pagatavošana
1. Sadala ziedkāpostu pa ziedkopām.
2. Sarīvē burkānus raupjos salmiņos.
3. Uzvāra litru ūdens kopā ar pusglāzi cukura, pusglāzi vai nedaudz vairāk 9% etiķa, pusotru – divām karotēm sāls, 7 ēdamkarotēm eļļas. Marinādi karsē 5-7 minūtes.
4. Burkāniem pievieno sīki sakapātus ķiplokus, 2 tējkarotes Korejas burkānu garšvielu un 2 tējkarotes koriandra (ja piedevas nav, var iztikt tikai ar koriandru).
5. Karsto marinādi pārlej ziedkāpostiem un ļauj atdzist 20-30 minūtes.
6. Kad marinētie ziedkāposti atdzisuši, pievieno iepriekš sagatavotos burkānus, visu kārtīgi izmaisa un liek ledusskapī vismaz uz 5 stundām.
7. Marinētie ziedkāposti gatavi! Pirms pasniegšanas rotā ar zaļumiem.
8. Šajā variantā kāposti nav asi. Ja vēlies pikantākus, var pievienot maltus melnos piparus un vairāk etiķa!

loading...