Marinēti gurķīši ar piparmētrām. Neparasta recepte

29-07-2018

gurkis9


Sastāvdaļas
(1 divu litru tilpuma burkai)
Svaigi gurķi – cik satilpst burkā
20 g diļļu
3 upeņu lapu
10 g pētersīļu zaļumu
3 g piparmētru
½ pāksts aso piparu
Marinādei
50 g sāls
50 g cukura
3 tējkarotes etiķskābes
1 l ūdens

Pagatavošana
Atlasa nelielus, vienāda izmēra gurķīšus. Uz 5 stundām iemērc aukstā ūdenī. Nomazgā, nogriež galiņus.

Sagatavo sterilas burkas ar vāciņiem.

Zaļumus nomazgā.

Gurķus saliek burkā pamīšus ar zaļumiem.

Pārlej ar verdošu ūdeni. Aizvāko un patur 20 minūtes.

Atdzisušo ūdeni nolej katliņā. Pievieno cukuru un sāli. Ļauj uzvārīties, vāra 5 minūtes.

Pievieno etiķa esenci, ar verdošu marinādi pārlej gurķus.

Burku aizvāko un uzreiz hermētiski noslēdz.

Apgriež otrādi, ietin segā, ļauj atdzist.

Padoms
Ja tev nepatīk galda etiķis, to var aizstāt ar citronskābi, vīnogu vai ābolu etiķi. Tāda marināde būs maigāka, ar patīkamu aromātu.

Burkas ar marinētiem gurķiem glabā sausā, vēsā vietā, kur tiem nepiekļūst gaisma. Ja burkas vāciņš kāda iemesla dēļ “uzpūties”, tādus konservus ēst nedrīkst!

loading...