Šī ir viena no daudzajām konservētu gurķu receptēm, kas pelnījusi īpašu uzmanību: nav nepieciešams etiķis, bet gurķīši izdodas patīkami skābeni. Tas viss, pateicoties jāņogām.
Visas sastāvdaļas norādītas 1 kg gurķu, kurus var ievietot vienā vai divās litra burkās atkarībā no gurķu lieluma. Burkas pirms tam kārtīgi izmazgā, bet vēl labāk – arī sterilizē mikroviļņu krāsnī.
Sastāvdaļas
1 kg gurķu
250 g jāņogu
1 ķiploks
3 diļļu ziedkopas
1 l ūdens
25 g sāls
20 ml degvīna
Pagatavošana
Burkā liek dilles un daiviņās sagrieztus ķiplokus. Kārto gurķus un jāņogas.
Ja burkas nav sterilizētas, gurķus trīs reizes pārlej ar verdošu ūdeni, katru reizi karsto ūdeni atstājot uz 10 minūtēm.
Ūdenim ļauj uzvārīties, pievieno sāli un pārlej ar šo marinādi gurķus. Pielej degvīnu un aizvāko burkas ar metāla vāciņiem.
Gatavos konservus apgriež otrādi un apsedz.
Izdosies skaisti un ļoti garšīgi gurķīši, kuru recepti vērts saglabāt savā “virtuālajā pavārgrāmatā”! Padalies arī ar draugiem.
Pats labākais šajā receptē ir,ka nav nepieciešams cukurs.Ja jau ar Eiropas Savienības “gādību”esam palikuši bez ne vienas cukura fabrikas(agrāk bija veselas trīs),tad mums -bez cukurfabrikām palikušajiem latviešiem- jāceļ godā visas receptes bez cukura.Visiem tak labi zināms,ka cukurs ir kaitīgs.
Ļoti labi tikai nevajag izmantot mikroviļņu krāsnis , visi kas tās izmanto mazāk dzīvo un savus bērnus arī pakļauj ātrai novecošanai , vēžu un diabēta lielam iegūšanas riskam .