Marinēti dārzeņi ar garšaugiem un eļļu. Recepte itāļu stilā

26-07-2018

darzeni13

Ar augu eļļu un smaržīgu garšaugu piedevu marinētiem dārzeņiem ir svarīga loma Dienviditālijas ēdienu receptēs – aptuveni tāda pat, kā Austrumeiropā skābiem kapostiem. Piedāvājam izmēģināt Itālijas kulinārās tradīcijas un sagatavot ziemai šādu dārzeņu asorti.

Burciņa ar aromātisku, pikantu uzkodu noteikti atgādinās par saulainajām dienām!

Sastāvdaļu daudzums aprēķināts aptuvei divām 750 ml burkām. Balto vīna etiķi var aizstāt ar ābolu etiķi, bet tad mainīsies arī garša.

Ja nav zariņa svaiga timiāna, aizstāj to ar kaltētu (aptuveni 0.5 tējkarotes) vai bazilika lapiņām. Marinētu sīpolu cienītāji var sagriezt tos pabiezās ripās.

Sastāvdaļas

2 bulgāru pipari
2 kabači
2 baklažāni
100 g melno olīvu
100 g zaļo olīvu
2 ēdamkarotes sāls
2 zariņi timiāna
200 ml vīna etiķa
1 tējkarote oregano
200 ml ūdens

Pagatavošana

1. Baklažānus un kabačus sagriež 0.5 cm biezās ripiņās. Piparus pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež strēmelītēs. Saliek dārzeņus trīs dažādās bļodiņās, pārkaisa ar sāli, atstāj uz 60 minūtēm, pēc tam noskalo.

2. Ūdeni un etiķi uzkarsē, liek šķidrumā baklažānus un gatavo 3 minūtes. Izņem ar putu karoti un saliek uz papīra dvieļa. Procesu atkārto ar kabačiem un pipariem.

3. Dārzeņus kārtām liek sterilizētās burkās, pārkaisa ar melnajām un zaļajām olīvām. Virsū uzliek timiāna zariņus.

4. Uz lēnas uguns sakarsē augu eļļu ar melno piparu graudiņiem un oregano. Pārlej karsto eļļu dārzeņiem, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem. Kad burkas būs atdzisušas, liek konservus vēsā vietā, vislabāk ledusskapī.

loading...

2 Comments

  1. aija 15.10.2017 at 16:25 - Atbildēt

    Manuprāt nav norādīts nepieciešamais eļļas daudzums.

  2. ZUKS 21.07.2019 at 06:51 - Atbildēt

    eļļas daudzums aizvien nezināms