Kraukšķīgi marinēti kabacīši ar medu. Gatavi jau nākamajā dienā!

30-07-2018

kabaci1


Kraukšķīgi marinēti kabacīši, kas gatavi jau nākamajā dienā, lieliski saderas ar gaļas ēdieniem, kartupeļiem vai vieni paši kā salātiņi.

kabaci2
Sastāvdaļas
6 porcijas
1 kg kabacīšu
200 g augu eļļas
6 ēdamkarotes galda etiķa (6%)
2 ēdamkarotes medus
8 daiviņas ķiploka
2 tējkarotes sāls
1 pušķītis pētersīļu
Pipari vai čili pēc garšas
kabaci3
Pagatavošana
Sagatavošana: 1 stunda +1 diena

Kabačus sagriež aplīšos. Liek katlā.

Pievieno ¼ sāls, rūpīgi samaisa.
kabaci4
Pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj atdzist.
kabaci5
Nolej atdzisušo ūdeni.

Atkārto 2. līdz 4. etapu (sāls, verdošs ūdens, atdzesēt un noliet ūdeni) vēl 3 reizes.
kabaci6
Kamēr kabači atdziest un iesālās, sagatavo marinādi: sajauc augu eļļu, etiķi, medu.

Sīki sagriež pētersīļus un ķiplokus.
kabaci7
Sajauc marinādi ar pētersīļiem un ķiplokiem, pievieno čili un samaisa.

kabaci8

Pēdējo reizi nolej no kabačiem atdzisušo ūdeni, pārlej ar sagatavoto marinādi. Rūpīgi samaisa.

Aizvāko un liek uz nakti ledusskapī.

Kabacīši gatavi ēšanai nākamajā dienā!

Avots: AllRecipes

loading...