Krāsnī cepts kartupelis “akordeons” ar sieru un šķiņķi

29-09-2017

kartupeli

Neparastāku veidu, kā pasniegt ceptu kartupeli svētku galdā, ir grūti iedomāties. Šī ēdiena klasiskajā versijā kartupelī veic iegriezumus, kuros saliek bekona un siera gabaliņus, bet var izvēlēties arī citus variantus.

Sastāvdaļas
4 lieli kartupeļi
5 gabaliņi šķiņķa vai bekona
4 gabaliņi cieta siera
1 ēdamkarote kapātu lociņu
2 ēdamkarotes rīvmaizes
4 ēdamkarotes krējuma

Pagatavošana

Nomazgā un ar suku notīra kartupeļus, nosusina ar salveti.
img_4911_1481132342-630x417

Veic iegriezumus aptuveni līdz divām trešdaļām dziļumā, bet nekādā gadījumā nepārgriež kartupeli.
Lai nekļūdītos, kartupeli novieto starp divām koka lāpstiņām. Griežot nazis atspiedīsies pret lāpstiņu un neļaus nejauši pārgriezt kartupeli pilnībā.
img_4929_1481132376-630x435

Iegriezto kartupeli ierīvē ar augu eļļu, apsāla un liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 līdz 60 minūtēm.

Pagatavošanas laiks var mainīties atkarībā no kartupeļu lieluma.

Cepšanas laiks ir pietiekami ilgs, lai varētu pagatavot pildījumu: apceptu šķiņķa vai bekona gabaliņus, sieru sagrieztu plānās šķēlītēs un sakapātu lociņus.
img_4922_1481132366-630x457

Iegriezumus var pildīt ne tikai ar sieru un bekonu, bet arī lietot aromatizētu sviestu, Filadelfijas siera krēmu, apceptas sēnes, asās desiņas, dārzeņus vai pat apceptu malto gaļu.

img_4931_1481132388-630x445

Sagatavoto pildījumu uzmanīgi liek iegriezumos, kad kartupeļi jau gatavi, ne īpaši blīvi, lai kartupeļi nesašķeltos līdz apakšai.

Virsū uzrīvē pāri palikušo sieru, bet daudzveidīgākai tekstūrai var pārkaisīt arī ar rīvmaizi vai sasmalcinātiem riekstiem.
img_4941_1481132398-630x424

Kartupeļus atstāj cepeškrāsnī vēl uz 5 līdz 7 minūtēm, lai siers paspētu izkust.

loading...

2 Comments

  1. Daina 18.12.2016 at 11:27 - Atbildēt

    Izskatās gardi.Noteikti izmēģināšu.