Klasiski eklēri ar vārīto krēmu. Nesalīdzināms, pašas gatavots gardums!

13-02-2018

ekleri

Sastāvdaļas

Mīklai:

glāze piena (250 ml)

100 g sviesta

150 g milti

šķipsniņa sāls

4 olas

Vārītajam krēmam:

400 ml piena

olu dzeltenumi 2 gab.

Pusotra ēdamkarote miltu

Pusotra ēdamkarote cietes

80 g cukura

Vaniļa pēc garšas

Pagatavošana

Mīkla

Katliņā sajauc pienu, kausētu sviestu un sāli. Izsijā miltus, sajauc un vāra masu. Noņem no plīts un ļauj nedaudz atdzist.

Pastāvīgi maisot, pievieno olas.

Sagatavoto mīkli ielej konditorejas maisiņā (ja tāda nav, izmanto celofāna maisņu, nogriežot stūrīti). Izklāj pannu ar cepamo papīru, un uz tās izspiež mīklu no maisiņa. Mīklas strīpiņas veido 10 cm garu, atstājot 5 cm intervālus.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Eklērus cep 25 minūtes. Kamēr cepas, atvērt cepeškrāsnī nedrīkst! Kad eklēri gatavi, izveido tukšus vidiņus krēma iepildīšanai.

Vārītais krēms

Kārtīgi sakuļ dzeltenumus ar cukuru un vaniļu. Pakāpeniski pielej pienu un pievieno cieti. Seko, lai neveidotos kunkuļi. Mīklu ieliek uz 3-5 minūtēm mikroviļņu krāsnī ar lielāko karstumu.

Kad krēms gatavs, piepilda ar tiem eklēru.

Rotāšanai izkausē šokolādi un pārlej gatavos eklērus. Gardums gatavs!

IZMEĢINI ARĪ ŠĪS RECPETES!

1. PAŠGATAVOTI EKLĒRI UN KRĒMS BRILĒ

2. EKLĒRIŅI AR VĀRĪTO KRĒMU

3. ŠOKOLĀDES EKLĒRI AR VANIĻAS KRĒMU

4 komentāru

  1. iveta 24.10.2016 7:54 pm - Atbildēt

    …un kur tad milti paliek?

    • GunTals 16.07.2017 11:05 pm - Atbildēt

      Loģiski spriežot,
      milti paliek kūkā.

  2. Jugita 11.12.2016 7:48 pm - Atbildēt

    Vai tad mīklai piena vietā nav jābūt ūdenim?Mīkla paliek smaga un cepjot tā neuzpūšās kā vajag.

  3. Olga 05.12.2017 5:14 pm - Atbildēt

    Paldies paldies!ak vai cik gardi tie sanāca… mēli var norīt :::*))