Siekalas saskrien mutē, tikai paskatoties vien uz šo kartupeļu “saldēdienu”. Izskatās burvīgi, garšo lieliski, bet pagatavot – vieglāk par vieglu. Tikai dažas sastāvdaļas – un uz priekšu!
Sastāvdaļas
1,3 kg kartupeļu
90 gr sviesta
3 gr ķiploku
1 tējkarote timiāna (vai cita garšauga pēc vēlēšanās)
25 gr rīvēta siera
Sāls un pipari
Pagatavošana
1. Ieziež formiņas ar sviestu.
2. Notīra kartupeļus un ar speciālo griežamo sagriež plānās šķēlītēs. Protams, to darīt var arī ar nazi, tikai ies krienti ilgāk. Ideāli, ja šķēlītes nav biezākas par 2 mm.
3. Kartupeļiem pievieno rīvētu sieru, sāli, piparus, ķiploku, timiānu vai citas mīļākās garšvielas.
4. Izkausē sviestu un pārlej ar to kartupeļus. Visu samaisa. Jūti, kā smaržo?
5. Liek kartupeļus kēksu formiņās un pārkaisa ar nelielu daudzumu garšvielu.
6. Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 55 minūtes.
7. Kad kartupeļu tornīši gatavi, tos nedaudz atdzesē un izņem no formiņām. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar zaļumiem.
Labu apetīti!