Kēksu formiņās cepti kartupelīši. FOTOREPCEPTE

14-12-2017

7

Siekalas saskrien mutē, tikai paskatoties vien uz šo kartupeļu “saldēdienu”. Izskatās burvīgi, garšo lieliski, bet pagatavot – vieglāk par vieglu. Tikai dažas sastāvdaļas – un uz priekšu!

Sastāvdaļas
1,3 kg kartupeļu
90 gr sviesta
3 gr ķiploku
1 tējkarote timiāna (vai cita garšauga pēc vēlēšanās)
25 gr rīvēta siera
Sāls un pipari

Pagatavošana

1. Ieziež formiņas ar sviestu.

1

2. Notīra kartupeļus un ar speciālo griežamo sagriež plānās šķēlītēs. Protams, to darīt var arī ar nazi, tikai ies krienti ilgāk. Ideāli, ja šķēlītes nav biezākas par 2 mm.

2

3. Kartupeļiem pievieno rīvētu sieru, sāli, piparus, ķiploku, timiānu vai citas mīļākās garšvielas.

3

4. Izkausē sviestu un pārlej ar to kartupeļus. Visu samaisa. Jūti, kā smaržo?
4

5. Liek kartupeļus kēksu formiņās un pārkaisa ar nelielu daudzumu garšvielu.
5

6. Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 55 minūtes.
6

7. Kad kartupeļu tornīši gatavi, tos nedaudz atdzesē un izņem no formiņām. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar zaļumiem.
7
Labu apetīti!

loading...