Karaliskā biezpienmaize ar kakao: vienkārši, skaisti, garšīgi!

12-01-2018

karaliska_biezpienmaize


Prāto, ko gan vēl garšīgu varētu pagatavot no biezpiena? Tad šī recepte ir tieši tev! Karaliskā biezpienmaize ar kakao kļūs par tavu “biezpiena favorītu”. Pēc struktūras tā vairāk atgādina maigu suflē, bet kakao garšu padara izteiktāku.

Sastāvdaļas
Mīklai
2 olas
0,5 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote krējuma
0.5 tējkarotes sodas
1 ēdamkarote miltu
2 ēdamkarotes kausēta sviesta
2-3 ēdamkarotes kakao.
Biezpiena pildījumam
500 g biezpiena ar vidēju tauku saturu
0,5 g cukura
3 ēdamkarote mannas vai cietes
3 olas

Pagatavošana
Sākam gatavot mīklu: olas sakuļ ar cukuru putās, pievieno krējumu, sodu, sviestu, visu sajauc. Pieber miltus un kakao. Sajauc.

Atsevišķi sajauc sastāvdaļas pildījumam. Jāiznāk biezas konsistences masai.

Cepamajā formā, kas ieziesta ar eļļu, vispirms lej mīklu, pēc tam centrā sāk liet biezpiena masu.
Neko neizlīdzina, nejauc, masa pati izplūdīs tā, kā vajadzīgs.

Starp citu, to pašu var paveikt ar multivārāmo katlu. Ja biezpienmaizi cepsi cepeškrāsnī, sakarsē to līdz 180 grādiem, gatavo 40-50 minūtes.

Galvenais – pirmās 20 minūtes cepeškrāsni neatvērt. Bet pēc tam gatavību var pārbaudīt ar zobu bakstāmo.

Ja gatavosi multivārāmajā katlā, cep režīmā “Konditoreja” (aptuveni 140 grādu) aptuveni 1 stundu un 45 minūtes. Pēc tam vēl 5-10 minūtes patur ar aizvērtu vāku.

loading...