Kāpēc vērts neizmest arbūza miziņas? Pagatavo sukādes!

04-07-2018

arbuzs_sukades


Zemē metamas nav arī arbūza miziņas. No tām var pagatavot garšīgas (un arī veselīgas) sukādes.

Arbūza miziņai nogriež augšējo zaļo daļu, sagriež gabaliņos, ieliek verdošā ūdenī un vāra 10 minūtes (jāraugās, lai miziņas neizšķīstu).

Pēc tam notecina caurdurī un karstas pārliek verdošā cukura sīrupā. Uz 1 kg miziņu nepieciešams 1,2 kg cukura un 3,5 glāzes ūdens.

Sīrupam ar miziņām ļauj uzvārīties un noņem no uguns.

Kad tas atdzisis, vēlreiz liek uz uguns un vāra 5 minūtes.

Šī procedūra jāatkārto tik ilgi, līdz miziņas kļūst caurspīdīgas.

Pirms vārīšanas beigām pieliek citronskābi (var arī vaniļu).

Gatavās sukādes izņem, izvieto uz šķīvja, apžāvē un liek burkā. Uzglabā kā jebkuru ievārījumu.

loading...