You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Katram, pat stingrākajiem pareiza un diētiska dzīvesveida piekritējiem, kādreiz sakārojas saldumiņu. Piedāvājam ļoti veselīgu “konfekšu” receptīti – ļoti garšīgi un “pareizi”! Sastāvdaļas 300 g žāvētu plūmju vai aprikožu 100 g biezpiena 1 ola, vislabāk – eko Pagatavošana Žāvētos augļus nomazgā un nosusina papīra dvielī. No vienas malas katrā izdara iegriezumu. Sajauc biezpienu un olu, pilda augļos. Liek uz pannas un cep 5-7 minūtes...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2 burkāni 1 ābols 2 saldie pipari Pušķītis diļļu 3-4 ēdamkarotes mazkaloriju jogurta Pagatavošana Ābolus notīra, izņem serdes, sagriež kubiņos. Saldos piparus sagriež kubiņos. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves. Dilles sakapā. Samaisa ar jogurtu – gatavs! ...

Lasīt vairāk

Šo bulciņu pagatavošanā galvenais noslēpums ir neliels degvīna daudzums. Par alkohola daudzumu uztraukties nevajag, jo cepot tas iztvaikos, tai pašā laikā padarot tās īpaši gaisīgas. Galvenais, jāpiesargājas nepiededzināt, jo cepas ļoti ātri. Sastāvdaļas 2 olas 3 ēdamkarotes cukura Šķipsniņa sāls 10 g vaniļas cukura 0,5 tējkarotes sodas 4 ēdamkarotes krējuma 1 ēdamkarote degvīna 1,5 – 2 glāzes miltu Pagatavošana 1. Sakul olas kopā ar cukuru....

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 100 g sviesta 100 g kviešu miltu 100 g cieta siera 1 ola Pagatavošana 1. Siera krekeru pagatavošanai vajadzīgs tikai siers, sviests, milti un vienas olas dzeltenums. 2. Aukstu sviestu sagriež ar nazi kopā ar miltiem. 3. Pievieno rīvētu sieru. 4. Pievieno dzeltenumu. Visu viegli samaisa un izveido no mīklas bumbu. 5. Ietin pārtikas plēvē vai maisiņā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Pēc tam vēlreiz nedaudz pamaisa, lai masa būtu viendabīga. 6....

Lasīt vairāk

Mājās iespējams pagatavot lielisku kausēto sieru ar jebkurām piedevām, kas garšo vislabāk. Par godu sēņu laikam piedāvājam versiju ar baravikām. Sastāvdaļas 500 gr mājas biezpiena 2 olas 2-3 ēdamkarotes trekna krējuma Sāls pēc garšas (aptuveni 1 tējkarote bez kaudzītes) 1 tējkarote sodas (bez kaudzītes) Sīki sagrieztas dilles un/vai pētersīļi 200 gr sēņu (baravikas vai šampinjoni) Pagatavošana 1. Visas sastāvdaļas sajauc un sakuļ ar iegremdējamu...

Lasīt vairāk

Pagatavot patiešām gardu mocarellas sieru mājās ir visnotaļ reāli, galvenais – iegādāties pareizo fermentu. Sastāvdaļas 4 porcijām 1 1/2 tējkarote citronskābes 120 ml auksta ūdens ¼ tējkarote siera fermenta 50 ml nehlorēta, destilēta ūdens 4 l pilnpiena Pagatavošana 1. Pienu ielej dziļā katliņā. Pievieno citronskābi, rūpīgi samaisa. Liek uz uguns un karsē līdz 32 grādiem. Izslēdz plīti. Pievieno ūdenī izšķīdinātu fermentu. Maisa aptuveni...

Lasīt vairāk

Ja ledusskapī aizķērusies iesākta kefīra paka, nekādā gadījumā nelej to ārā – var pagatavot gardus mājas prjaņikus. Piedāvājam lielisku recepti vēl no deviņdesmitajiem gadiem, kuru bieži lieka lietā mūsu mammas. Medus aromāts burtiski reibināja! Iesakām arī pašām pagatavot prjaņikus pēc šīs vienkāršās receptes. Sastāvdaļas 350 ml kefīra vai rūgušpiena 1 glāze cukura 2 olas dzeltenumi un 1 baltums 1 ēdamkarote medus 3 ēdamkarotes augu...

Lasīt vairāk

Rudens ir labākais laiks, lai gatavotu visdažādākos gardumus no āboliem. Ar ko tu parasti iepriecini ģimeni? Var izcept liesatriecošu “šarloti”, strūdeli vai aromātisku pīrāgu. Ābolu desertu patiešām ir ļoti daudz. Padalīsimies ar ļoti garda un oriģināla pīrāga recepti. Viesiem nudien nāksies palauzīt galvu, kā izdevās pagatavpt tādu šedevru. Gaisīgas mīklas un maiga krūma kombinācija ir patiesi lieliska! Sastāvdaļas 2 olas 2,5 glāzes...

Lasīt vairāk

Ābolu daudzveidīgās pielietošanas dēļ ābele jau izsenis ir viens no populārākajiem augļkokiem latvieša piemājas dārzā. Ābolus lieto gan tautas medicīnā, gan skaistumkopšanā un, protams, arī kulinārijā. Lai gan pierasts uzskatīt, ka šis auglis izcili iederas tikai desertos, tā unikālo īpašību dēļ ābols plaši tiek lietots arī sāļajos ēdienos – kā uzkodās, tā pamatēdienos. Par šī tik tradicionālā augļa ne tik ierasto “ampluā”...

Lasīt vairāk

Siekalas saskrien mutē, tikai paskatoties vien uz šo kartupeļu “saldēdienu”. Izskatās burvīgi, garšo lieliski, bet pagatavot – vieglāk par vieglu. Tikai dažas sastāvdaļas – un uz priekšu! Sastāvdaļas 1,3 kg kartupeļu 90 gr sviesta 3 gr ķiploku 1 tējkarote timiāna (vai cita garšauga pēc vēlēšanās) 25 gr rīvēta siera Sāls un pipari Pagatavošana 1. Ieziež formiņas ar sviestu. 2. Notīra kartupeļus un ar speciālo griežamo sagriež plānās...

Lasīt vairāk