You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Foto – Pixabay To, ka tā sauktās nezāles lietojamas arī uzturā, it kā zina daudzi, bet diemžēl ar to arī aprobežojas. Reti kurš pusdienu galdā ceļ pienenes, dadžus, kliņģerītes vai ceļtekas… Ceļteku lapu dziednieciskās īpašības ir patiesi apbrīnojamas un no tām gatavotajiem ēdieniem ir ļoti pozitīva ietekme kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas, gastrīta, kolīta, kā arī cukura diabēta gadījumā. Ceļtekām ir tonizējoša iedarbība,...

Lasīt vairāk

Garšīgas receptes tiem, kuri cieš no gastrīta vai kuņģa čūlas saasinājuma. Zupa no kuprlaša (gorbušas) Nepieciešams: 250 ml ūdens, 4 vidēji lieli kartupeļi, 5 ēdamkarotes vārītu rīsu, 150 ml liesa piena, 100 g vārīta kuprlaša, sāls un dilles pēc garšas Kartupeļus sagriež kubiciņos un novāra. Vārītos kartupeļus sajauc ar rīsiem un karstu pienu, pievieno sāli un sablendē. Zivi sadala nelielos gabaliņos, dilles sīki sasmalcina un pievieno sakultajam...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 tomāti 500 g vistas krūtiņas 150 g cieta siera 1 bundžiņa konservētu sarkano pupiņu Pušķītis salātlapu pēc izvēles. Mums īpaši garšoja dažādu salātu sajaukums Grauzdiņi Majonēze pēc vēlēšanās – to var aizstāt ar eļļas un citrona mērcīti Pagatavošana 1. Tomātus, salātus sīki sagriež. Sieru sarīvē. 2. Vistas krūtiņu sadala mazos gabaliņos un sautē uz mazas uguns 20 minūtes, kamēr iztvaikojis viss šķidrums. Var viegli...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Biskvītam 4 ēdamkarotes auzu miltu Saldinātājs pēc garšas 3 ēdamkarotes 15 kefīra Krēmam 2 paciņas liesa biezpiena 1 ēdamkarote 1% kefīra Naža galiņš sodas Saldinātājs pēc garšas Pagatavošana Sajauc visas biskvīta sastāvdaļas, liek formā, cep 200 grādu karstumā 15-20 minūtes. Atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās. Dzeltenumu sajauc ar biezpienu, kefīru, sodu un saldinātāju. Sajauc blenderī. Apvieno baltumus...

Lasīt vairāk

Vienkārši super recepte, pagatavot var ātri un vienkārši. Sastāvdaļas 500 g miltu 2 glāzes kefīra Pusglāze cukura 2 ēdamkarotes augu eļļas 1 tējkarote ar citronskābi dzēstas sodas Cukurs un kanēlis pārkaisīšanai – pēc garšas Pagatavošana Kefīru sakuļ ar augu eļļu un cukuru krēmveida masā. Pievieno dzēstu sodu, miltus un iejauc mīklu. Izrullē 0,5 cm biezā plātnē, liek uz cepamā papīra, pārkaisa ar cukuru un kanēli. Cep sakarsētā cepeškrāsnī...

Lasīt vairāk

Šī vienkāršā “Mascarpone” pagatavošanas recepte noderēs tiem, kuriem garšo tiramisu un siera kūkas. Sastāvdaļas 200 ml 3,2% pinea 800 ml 33% krējuma 2 tējkarotes citrona sulas Pagatavošana Apvieno pienu un krējumu, samaisa. Liek maisījumu uz mazas uguns, pastāvīgi maisot. Ar termometru pārbauda, lai temperatūra nebūtu augstāka par 75 grādiem. Pielej citrona sulu un atkal samaisa. Šķidrums savilksies. Galvenais – neļaut uzvārīties. Izslēdz...

Lasīt vairāk

Šī ir pavasarīga kūka ar samazinātu cukura daudzumu, jo tās pamatam izmantoti saldie burkāni – kā nekā viens no spilgtākajiem Lieldienu simboliem ir tieši zaķis, kam tik ļoti piestāv burkāni! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā recepti Lieldienu galdam. Sastāvdaļas 160 g uz smalkas rīves sarīvētu burkānu 80 g rafnētās rapšu eļļas 35 g augstākā labuma kviešu...

Lasīt vairāk

Lieldienas nav iedomājamas bez olām un klasiskiem svētku ēdieniem, taču šis ir arī īstais laiks izmēģināt ko jaunu – kā nekā pēc jaunas elpas pavasarī tiecas pat pati daba! Tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā divas jaunas receptes Lieldienu galdam. To pamatā izmantoti klasiski Lieldienu produkti, tomēr paši ēdieni priecīgi pārsteigs pat radošus svētku svinētājus! Ar...

Lasīt vairāk

Pagatavo šos ļoti garšīgos un interesantos salātus! Sastāvdaļas 1 bundžiņa tunča vai laša konservu 6 krabju nūjiņas Pusbundžiņa kukurūzas 1 kausētais sieriņš 4 vārītas olas Puse sīpola vai nedaudz lociņu 1 paciņa majonēzes (200 g) /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ cmd: 'display', server: 'lv.adocean.pl', ...

Lasīt vairāk

Gaļai jābūt krietni cauraugušai, vislabāk izvēlēties krūtiņu – izdosies lieliska delikatese. Katliņā sakarsē sālījumu (uz 1 l ūdens 0,5 glāzes rupjā sāls, sauja sīpolu mizu (var arī vairāk, būs aromātiskāk), dažas ķiploka daiviņas, garšvielas pēc vēlēšanās. Sālījumā liek gabalu speķa, seko, lai viss būtu iegremdēts, karsē 10 minūtes. Katliņu noņem no plīts, atstāj ievilkties uz diennakti. Speķi izņem, notecina sālījumu, ierīvē...

Lasīt vairāk