You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 1 kg ļoti mazu jauno kartupeļu Saišķītis diļļu Sāls pēc garšas Augu eļļa cepšanai 100-150 ml. Pagatavošana Iegādājies jaunos kartupelīšus 1-2 cm diametrā. Rūpīgi nomazgā, bet nemizo. Apcep veselus lielā daudzumā augu eļļas, līdz no visām pusēm veidojas zeltaina garoziņa. Pievieno sāli. Pirms pasniegšanas dāsni pārkaisa ar kapātām dillēm. Lieliski garšo ar viegliem vasaras salātiem no redīsiem, lapu salātiem, tomātiem, gurķiem. Labu...

Lasīt vairāk

100 gramos šī interesantā ēdiena ir tikai 71 kalorija! Sastāvdaļas 300 g vistas filejas 1 ābols 80 ml 1% piena 1 tomāts ½ sīpola 1 daiviņa ķiploka Malti melnie pipari, sāls, garšvielas pēc vēlēšanās Pagatavošana Vistas fileju sagriež vienādos, nelielos gabaliņos. Ābolu sagriež tādos pat gabaliņos. Sīpolu sasmalcina. Apcep sīpolu un fileju uz vidējas uguns 5-7 minūtes, līdz gaļa kļūst zeltaini brūna. Filejai pievieno ābolus un cep vēl 3 minūtes. Atsevišķi...

Lasīt vairāk

Pagatavo garšīgas sviestmaizes no veselīgām sastāvdaļām! 1. Pilngraudu maize ar biezpiena sieru, tomātu, gurķi un apceptu vistas fileju. 2. Rudzu maizītes ar biezpiena sieru, avokado, tunci savā sulā, kapātu kinzu un zaļajiem lociņiem. 3. Rudzu pilngraudu maize ar mīkstu biezpienu, sieru, tomātiem, gurķi un apceptu vistas fileju. 4. Rudzu maize ar liesu biezpienu, tomātiem un zaļumiem. 5. Pilngraudu maizītes ar salātu lapām un omleti. 6. Pilngraudu maizītes...

Lasīt vairāk

100 gramos – 115 kalorijas! Sastāvdaļas 600 g biezpiena 350 g ābolu 2 olas 1 šķipsniņa vaniļas Pagatavošana Ābolu sarīvē uz rupjas rīves ar visu miziņu. Visu sajauc un cep 180 grādu temperatūrā 20-25 minūtes, līdz virsiņa zeltaini brūna. Tievējam garšīgi! ...

Lasīt vairāk

Veselīga maltīte – daudz vitamīnu, šķiedrvielu, mikroelementu. Turklāt 100 gramos tikai nieka 57 kalorijas! Sastāvdaļas 300 g kāpostu 250 g liesa biezpiena 100 g (2 gab.) olas 5 g ķiploka Ķimenes, dilles (sēklas) — pa šķipsniņai Liess piens — 200 ml Sāls, malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana Sajauc biezpienu ar pienu, olu un ķimenēm. Kāpostu sīki sagriež un sautē nelielā ūdens daudzumā aptuveni 15 minūtes, pievieno sāli un sasmalcinātus...

Lasīt vairāk

Izmēģini jaunu recepti – interesantu zupu no visvienkāršākajām sastāvdaļām: maltās gaļas, konservētām pupiņām, kukurūzas un tomātu sulas. Recepte “pēc meksikāņu virtuves motīviem”. Zupu var pasniegt ar rīvētu sieru, zaļajiem lociņiem, kinzu, krējumu un kukurūzas čipsiem. Sastāvdaļas 8 porcijas 500 g liellopa maltās gaļas 1 sīpols 1 l tomātu sulas 400 g bundžiņa kukurūzas 400 g bundžiņa pupiņu 100 g tomātu pastas 0,5 glāzes ūdens 1...

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojams arbūzu dzēriens ar piparmētrām un ledu. Kas var būt labāks karstā laikā? Sastāvdaļas 2 gabaliņi arbūza 5 ledus gabaliņi ¼ citrona 20 g piparmētru Pagatavošana 1. Nogriež 2 arbūza šķēles, nomizo, izņem sēkliņas. 2. Sagriež arbūzu kubiņos vai kā ērtāk. 3. Rūpīgi noskalo piparmētras. 4. Izņem iepriekš sagatavotu ledu. 5. No citrona izspiež sulu. 6. Sablendē arbūzu, piparmētras un citronu. 7. Pievieno ledu un vēlreiz sakuļ....

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 250 g ābolu biezeņa 250 g cukura biezenim 475 g cukura sīrupam 1 olas baltums 8 g agaragara 1 paciņa vaniļas cukura Pūdercukurs pēc garšas pārkaisīšanai Pagatavošana Lai pagatavotu zefīru, vajadzīgs ābolu biezenis (lai to pagatavotu, ābolus cep cepeškrāsnī, notīra un sablendē). Biezenim pievieno 250 g cukura un vaniļas cukuru, ļauj pastāvēt. Ja ņem gatavu ābolu biezeni, cukura daudzumu var samazināt. Iepriekš izmērcētu agaru liek...

Lasīt vairāk

Šo saldējumu sauc par sorbetu, jo tā receptē neietilpst piena produkti. To var pagatavot vasarā un sasaldētu glabāt kaut vai visu ziemu, lai kārums atgādinātu vasaras garšu. Saldējumā ir arī daudz mazāk cukura nekā ievārījumā, tāpēc to var uzskatīt par visai diētisku ogu saglabāšanas veidu. Sastāvdaļas 1 l saldējuma pagatavošanai 1 kg zemeņu 1 apelsīns 2 citroni vai laimi 200 g (1 glāze) cukura ¾ glāzes (180 ml) ūdens Pagatavošana Sagatavošana:...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2 kabači 1 glāze piena 4 olas 1 tējkarote miltu 2 daiviņas ķiploka 1 tomāts 100 g siera 50 g zaļumu Pagatavošana Sarīvē kabačus uz rupjas rīves, nospiež sulu. Pievieno saspiestu ķiploku un sāli. Nelielā daudzumā piena iejauc miltus, samaisa un pievieno atlikušo pienu un olas, visu samaisa, pieliek sāli pēc garšas. Kabačus liek ar sviestu ieziestas formas apakšā, pārlej olu maisījumu. Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem un sagrieztiem tomātiem. Virsū...

Lasīt vairāk