You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Pikanta, reizē maiga garša, sulīgi kabači… Vienu vārdu sakot, jāizmēģina! Sastāvdaļas 2 nelieli kabači 200 g biezpiena 1 pušķītis diļļu un pētersīļu 2 daiviņas ķiploku 1 ola 100 g cita siera Pagatavošana Kabačus nomizo, sagriež gareniski. Ar karoti izņem vidu, lai iznāktu “laiviņas”. Atsevišķā bļodiņā sajauc biezpienu, kapātus zaļumus, caur presi izspiestu ķiploku, olu, sāli un piparus. Pilda maisījumu kabačos. Liek pildītos kabačus...

Lasīt vairāk

Pirmsrevolūcijas Krievijā vinegretu gatavoja no vārītas liellopa gaļas vai medījuma gaļas, pievienojot olas un sālītus dārzeņus. Padomju laikos recepti ievērojami vienkāršoja: lika klāt to, ko atveda no laukiem un atrada veikalos. Abos gadījumos izdevās saldskābi salāti – ciemiņi ēda un slavēja. Sastāvdaļas 1 vidēja lieluma biete 3 kartupeļi 2 sālīti gurķi 200 g skābētu kāpostu 1 sīpols 100 g zaļo zirnīšu 3–4 ēdamkarotes augu eļļas Sāls...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 170 g sviesta 50 g brūnā cukura 100 g baltā cukura + dažas tējkarotes pārkaisīšanai 1 olas dzeltenums Vaniļa uz naža galiņa 170 g medus 270 g miltu 1 ¼ tējkarote sodas Malti melnie pipari uz naža galiņa 3 tējkarotes malta ingvera ½ tējkarote maltu krustnagliņu ½ tējkarote sinepju pulvera ½ tējkarote sāls Pagatavošana Sakuļ sviestu un abus cukura veidus. Pievieno olas dzeltenumu, vaniļu un medu, samaisa. Pieber miltus, sodu un garšvielas,...

Lasīt vairāk

Vienlīdz labi garšo kā ar mīkstu sieru, tā ar alu. Garšas nianses iespējams variēt, pievienojot vai nepieliekot kādas garšvielas. Sastāvdaļas 1 kabacis 3 ēdamkarotes olīveļļas 1 tējkarote sāls 1 tējkarote ķiploku pulvera ½ tējkarote paprikas 3 ēdamkarotes rīvmaizes Pagatavošana Nomizo kabaci, sagriež aptuveni 1 cm biezos salmiņos. Olīveļļu sajauc ar sāli un garšvielām, iemarinē tajās kabačus minūtes 20-30. Apviļā kabaču nūjiņas rīvmaizē...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 5 olas 180 g cukura 90 g miltu 35 g kakao 1 bundžiņa vārīta iebiezinātā krēma 170 g krēmsiera Pagatavošana Vispirms pagatavo biskvītu: atdala dzeltenumus no baltumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru. Turpinot kult, pievieno maisījumam dzeltenumus (pa vienam, nevis visus uzreiz!) Atsevišķi sajauc miltus un kakao, izsijā, pa daļām pievieno sakultajām olām un uzmanīgi iecilā ar lāpstiņu no augšas uz leju. Ņem...

Lasīt vairāk

Slavenie cepumi no smilšu mīklas un vārīta iebiezinātā piena. Šo recepti kaut reizi jāizmēģina ikvienam. Sastāvdaļas 2 olas 150 g cukura 200 g sviesta ½ tējkarote sodas 1 ēdamkarote etiķa 450 g miltu Augu eļļa formiņu ieziešanai 1 bundžiņa iebiezināta piena Pagatvošana Olas sajauc ar cukuru, pievieno kausētu sviestu un vēlreiz samaisa. Pieber sodu, kas dzēsta ar etiķi, atkal samaisa. Pēc tam pakāpeniski iejauc miltus un pagatavo mīklu. Tai jāiznāk...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 120 g sāļu kliņģerīšu 70 g sviesta 450 g krējuma siera 280 g kazas siera 170 g krējuma (20%) 1 ēdamkarote gurķu sālījuma 3 olas 50 g rīvēta parmezāna siera Vairāki marinēti vai sālīti gurķīši 3 daiviņas ķiploka Vairāki diļļu zariņi 2 tējkarotes sāls 1 tējkarote maltu sarkano piparu vai paprikas Šķipsniņa maltu melno piparu Pagatavošana Kliņģerīšus sasmalcina un sajauc ar kausētu sviestu. Blīvi liek formā ar 20 cm vai 23...

Lasīt vairāk

Šis ēdiens garšos pat tiem, kuriem sīpoli ir nemīlamo produktu sarakstā. Pateicoties maltajai gaļai, sīpoli ir maigi, mīksti un aromātiski. Ja ir gatava maltā gaļa, šī ēdiena pagatavošana prasīs mazāk kā 30 minūtes. Sastāvdaļas 300 g liesas maltās gaļas 50g sviesta 6 lieli sīpoli Pa pušķītim timiāna, bazilika, pētersīļu Sāls un malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana Notīra sīpolus. Nogriež pamatni, lai sīpols stāvētu vertikāli,...

Lasīt vairāk

Ar šo vienkāršo, ātri pagatavojamo un gardo cienastu vari iepriecināt negaidīti ciemos ieradušos draugus. Viss, kas vajadzīgs – nedaudz maltās gaļas un kartupeļi. Nu, un, protams, šādi tādi sīkumi – bet tos iespējams variēt, lai nebūtu jāskrien uz veikalu. Sastāvdaļas 500 g maltās gaļas 250 g gaļas buljona 50 g cieta siera 5 lieli kartupeļi 1 liels sīpols 3 ēdamkarotes tomātu mērces 1 ēdamkarote Vusteršīras mērces Sāls un pipari pēc garšas Augu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 220 g kārtainās mīklas 100 g mocarellas siera 2 ēdamkarotes sviesta 1 tējkarote kapātu pētersīļu 1 daiviņa ķiploka Pagatavošana Mīklu izrullē un sagriež trīsstūrīšos. Uz tiem apakšdaļā liek pa gabaliņam siera – ja nav tieši mocarellas siera, derēs jebkura cita mīkstā siera šķirne. Satin radziņus. Pārziež ar kausēta sviesta, ķiploka un pētersīļu maisījumu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem, izklāj pannā cepamo papīru,...

Lasīt vairāk