You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 90 g miltu 3 olas 90 g cukura Pagatavošana 1. Ar mikseri lielā ātrumā sakuļ olas, pievieno cukuru. Kuļ 5 minūtes, kamēr cukurs pilnībā izšķīdis, bet masa kļuvusi balta, viendabīga un gaisīga. 2. Izsijā miltus un pievieno sakultajai masai, sajauc mīklā. 3. Gatavo mīklu lej uz lēzenas pannas, kas izklāta ar cepamo papīru (derēs A4 loksne). 4. Izlīdzina mīklu, lai tā pārklātu pannu vienmērīgi. 5. Ieslēdz cepeškrāsni uz 190 grādiem....

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 550 g miltu (skatoties pēc mīklas tekstūras nedaudz vairāk vai mazāk) 250 g ūdens 4-5 kartupeļi 1 ēdamkarote cukura 250 g šampinjonu 1 burkāns 3-4 burkāni 1-2 ķiploku ola 1 tējkarote rauga Sāls pēc garšas 50 g sviesta Augu eļļa cepšanai Pagatavošana 1. Kartupeļus nomazgā, notīra un novāra sālsūdenī. Pagatavo biezeni un noliek malā, lai nedaudz atdziest. 2. Dziļā bļodā liek raugu, cukuru, sāli un pārlej ar siltu ūdeni. Rūpīgi...

Lasīt vairāk

Mīklai 3 ēdamkarotes medus 150 g cukura 3 ēdamkarotes augu eļļas 180 ml verdoša ūdens 500 g miltu 1 tējkarote sodas Krēmam 250 g sviesta 600 ml piena 3 olas 1 ēdamkarote miltuem Glāze cukura Šķipsniņa vaniļas 100 g lazdu riekstu vai mandeļu Pagatavošana 1. Cepeškrāsni iestāda uz 180 grādiem. 2. Sajauc medu, cukuru, pilienu eļļas un pievieno ūdeni. Pārlej masu ugunsdrošā bļodā un sasilda uz plīts. Kad maisījums uzvirst, izslēdz uguni, pievieno miltus,...

Lasīt vairāk

Pieņemts uzskatīt, ka vairāk ir labāk. Īpaši patiesi tas varētu būt attiecībā uz picām un pīrāgiem – to, kā zināms, par daudz nav nekad. Mini pīrādziņi vai picas, sauc kā gribi, ko šodien piedāvājam izskatās visai pieticīgi, bet pagaidi, līdz tos nogaršosi. Iespaids ir neaizmirstams! Sastāvdaļas Milti Kubiņos sagriezts šķiņķis Gatava picas mīkla Sagriezti ķirštomātiņi Dažas svaigas bazilika lapiņas Mocarellas siera bumbiņas Pagatavošana 1....

Lasīt vairāk

AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā trīs piparkūku mīklas receptes, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu. Sastāvdaļas 500 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra” 300 g medus 100 g tumši brūnā cukura 100 g skābā krējuma 100 g sviesta 40 – 50 g piparkūku garšvielu 30 g cepamā pulvera 1 ola šķipsniņa sāls Gatavošana Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno...

Lasīt vairāk

AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā trīs piparkūku mīklas receptes, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu. Sastāvdaļas: Gatavās mīklas daudzums ∼ 1,2 kg) 650 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra” 250 g iesala ekstrakta 200 g sviesta 150 g tumši brūnā cukura 40-50 g piparkūku garšvielu 1 ola 50 g rīvētas apelsīna miziņas 30 g cepamā pulvera šķipsniņa sāls mandeles...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 4 kartupeļi 1 ābols 5 olas 400 g liellopu gaļas 3 sālīti gurķi 100 g konservētu zaļo zirnīšu 3 burkāni 130 g majonēzes Malti melnie pipari pēc garšas Sāls pēc garšas Pagatavošana 1. Kartupeļus un burkānus novāra, nomizo, sagriež kubiņos. 2. Olas cieti novāra, noloba, sagriež kubiņos. 3. Gurķus sagriež kubiņos, iztecējušo sālījumu nolej. 4. Sīpolu sasmalcina. Zirnīšus nokāš, lai notecētu liekais šķidrums. 5. Liellopa gaļu...

Lasīt vairāk

Šos mazkaloriju salātiņus droši vari notiesāt arī vakarā. Tā nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu: nekurkstēs izsalkušais vēders un organisms saņems pamatīgu vitamīnu lādiņu. Sastāvdaļas Vārīta vai cepta biete Fetas siers Nedaudz spinātu Valrieksti Zaļumi Citrona sula Pagatavošana 1. Vispirms novāra vai uzcep bieti. Sagriež aplīšos vai citādi pēc vēlēšanās. 2. Sasmalcina sieru, pievieno salātiem. 3. Sasmalcina riekstus. 4. Spinātus liek...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 250 g sviesta 0,5 glāzes pūdercukura 1/3 glāzes augu eļļas bez smaržas 4 ēdamkarotes cietes 3,5 glāzes miltu 1 paciņa vaniļas cukura (10 g) Pagatavošana Bļodiņā liek istabas temperatūrā sasildītu sviestu, pūdercukuru un augu eļļu. Visu sakuļ ar mikseri. Pievieno cieti, atkal sajauc. Pievieno miltus, vēlreiz kārtīgi sajauc ar mikseri. Pēc tam pieliek vēl vienu glāzi miltu, bet šoreiz samaisa ar karoti. Uz darba virsmas uzber 1 glāzi miltu,...

Lasīt vairāk

Marinādei 1 ēdamkarote citrona sulas 2-3 ēdamkarotes sojas mērces 1 ēdamkarote sinepju 2 ēdamkarotes olīveļļas vai augu eļļas Pagatavošana Izvēlas līdzenu, taisnstūra gaļas gabalu (kā šķiņķim). Izdara perpendikulārus iegriezumus, neizgriežot līdz apakšai. Sajauc marinādi un ieziež gaļu no visām pusēm, arī iegriezumos. Pēc garšas pārkaisa ar sāli un pipariem. Atstāj iemarinēties uz 10-12 stundām. Gabaliņos sagriež sieru, tomātus – aplīšos....

Lasīt vairāk