You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Piekrītu, ka pavasaris ir labs gadalaiks, lai izdarītu pozitīvas izmaiņas ēdienkartē un, pateicoties labākiem laikapstākļiem, vairāk pievērstos arī fiziskajām aktivitātēm svaigā gaisā. Bet! Te atkal jāparunā par galējību grāvjiem, kuros nebūtu vēlams iekrist… Piemēram, izdarīt ļoti krasas izmaiņas, pārtiekot tikai no salātlapām un bērzu sulām. /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos...

Lasīt vairāk

Lieliskā, klasiskā Kijevas kotlete ir lielisks ēdiens, kas garšos visai ģimenei. Sastāvdaļas 140 g sviesta 1,2 kg vistas gaļas 20 g pētersīļu Pustējkarote sāls 2 olas 100 ml piena 60 ml kviešu miltu 140 g rīvmaizes 300 ml augu eļļas IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES! 1. Zivju kotletītes angļu gaumē 2. Kotletes ar kartupeliem krējuma mērcē 3. Kotletes ar īpašu garšu 4. Ziedkāpostu kotletītes 5. Vistas kotletes ar burkāniem 6. Andra vienkāršās kotletes 7....

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Mīklai 2 ēdamkarotes kakao pulvera 120 g sviesta 1,5 ēdamkarotes miltu 1 tējkarote cepamā pulvera 2 ēdamkarotes pūdercukura 2 ēdamkarotes krējuma Pildījumam 180 g iebiezinātā piena 2 ēdamkarotes cietes 350 g biezpiena 150 g žāvētu plūmju bez kauliņiem 2 olas /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ cmd: 'display', ...

Lasīt vairāk

Mīklu pelmeņiem un līdzīgiem ēdieniem viegli var pagatavot pats. Lūk, recepte 1 kg mīklas pagatavošanai! 1 glāze gāzēta minerālūdens 1 ola 0,5 tējkarotes sāls 0,5 tējkarotes cukura 4 ēdamkarotes augu eļļas 4 ēdamkarotes miltu Pagatavošana Bļodiņā sajauc visas sastāvdaļas, izņemot miltus. Miltus iesijā pakāpeniski, jo tie mēdz būt atšķirīgi. Iejauc mīkstu, elastīgu, spīdīgu mīklu, kas nelīp pie rokām un galda. Pēc tam veido pelmeņus...

Lasīt vairāk

Lai laša filejai piešķirtu izteiksmīgāku garšu, to pirms cepšanas ierīvē ar jebkurām zivs garšvielām. Lasis sader ar citronu, ķiploku, garšaugiem un pipariem. Bet pārāk daudz garšvielu var visu sabojāt! Vienam ēdienam vislabāk izvēlēties 2-3 garšvielu veidus. Apsālīt zivi vajag tieši pirms cepšanas, jo sāls ātri izvelk no sulīgā mīkstuma mitrumu un sašķeļ vērtīgās olbaltumvielas. Ādu noņemt vai ne? Apcepot labāk ādu nenoņemt, jo tā...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Zemeņu-biezpiena našķi savām mammām ar nelielu palīdzību spēs uztaisīt pat mazi bērni, ar vieglu recepti Māmiņdienai iepriecina ELVI un šefpavāre Viktorija Jansone. Zemeņu – biezpiena kārtojums ar grauzdētu auzu pārslu našķi jeb granolu Gatavošanas laiks: 35 minūtes Sastāvdaļas(~4 personām) Pašgatavotam grauzdētu auzu pārslu našķim jeb granolai 160 g auzu pārslu 25 g izkausēta sviesta 5 g augu eļļas 30 g medus 2 ēdamk....

Lasīt vairāk

“Uzskatu, ka šādās brokastīs, kurās ir sakombinēti graudaugi un piena produkti, var uzņemt pilnvērtīgu olbaltumu un tie lieliski viens otru papildina. Jo tās dažas aminoskābes, kas nav pienā, tās ir graudos, līdz ar to šī kombinācija jūs nodrošinās ar visām astoņām neaizvietojamām aminoskābēm. Šo brokastu pagatavošana no rīta aizņems vien pāris minūšu,” Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) docētāja un uztura speciāliste Ilze Lutere rāda...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Kopš seniem laikiem lēcas uzskatītas par dziedniecības augu. Tās lietoja kuņģa slimību ārstēšanai un kā nervus nomierinošu līdzekli. Pret bakām lēcu novārījumu lietoja gan iekšķīgi, gan ārīgi. Savukārt lēcu milti tiek izmantoti daudzu tautas medicīnas preparātu pagatavošanā. Lēcu miltus, kas sajaukti ar sviestu, lieto apdegumu dziedēšanai, bet miltus kopā ar olu dzeltenumu – brūču dziedēšanai. Lēcu novārījumu iesaka...

Lasīt vairāk

Jo tuvāk siltais laiks, jo vairāk kārojas svaigus dārzeņus, augļus un vitamīnus. Smagi un trekni salāti lai paliek ziemas sezonai, pienācis laiks pagatavot vieglus un gardus kārtainos tunča salātiņus. Recepte ir maksimāli vienkārša, iznāk ļoti gardi un izskatās skaisti. /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ cmd: 'display', ...

Lasīt vairāk

Kadrs no video Māmiņdienā savu mammu pārsteigt nolēmuši stilistes, modes mākslinieces un blogeres Indras Salcevičas dēli. Kopā ar ģimenes restorānu “Hercogs” namatēvu Andri Rūmīti, Indras dēli – Kārlis un Ernests gatavo īpašu auksto zupu ar tīģergarnelēm un paštaisītas končas. Indras Salcevičas dēli Ernests un Kārlis satiekoties ar restorānu “Hercogs” namatēvu Andri Rūmīti pauž apņēmību un gatavību virtuvē rosīties ar nažiem...

Lasīt vairāk