You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Reizēm gadās nopirkt pārāk daudz biezpiena – lai tas neietu zudībā, jādomā dažādas receptes, kā to izmantot. Parasti cepam pankūkas un plācenīšus, bet var pagatavot arī gardas biezpiena nūjiņas. Ja pievienosi mazāk cukura, biezpiena nūjiņas būs lieliskas, diētiskas brokastis! Mīkla ir samērā līdzīga biezpiena plācenīšu mīklai, bet rezultāts ir interesantāks un pēc garšas – visai atšķirīgs. Sastāvdaļas 500 g biezpiena 1-2 olas 2 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Neparastāku veidu, kā pasniegt ceptu kartupeli svētku galdā, ir grūti iedomāties. Šī ēdiena klasiskajā versijā kartupelī veic iegriezumus, kuros saliek bekona un siera gabaliņus, bet var izvēlēties arī citus variantus. Sastāvdaļas 4 lieli kartupeļi 5 gabaliņi šķiņķa vai bekona 4 gabaliņi cieta siera 1 ēdamkarote kapātu lociņu 2 ēdamkarotes rīvmaizes 4 ēdamkarotes krējuma Pagatavošana Nomazgā un ar suku notīra kartupeļus, nosusina ar salveti. Veic...

Lasīt vairāk

Ja vēl neesi iepazinusies ar indiešu virtuvi, pienācis laiks to izdarīt: piedāvājam izmēģināt neparasti gardas kartupeļu ruletītes. Kā lielākā daļa vēdiskās virtuves, arī alupatras ir veģetārs ēdiens. Garšvielu buķete padarīs kartupeļu pildījumu par neparastu un aromātisku gardumu! Ja pievienosi vēl vienu garšvielu – kurkumu – mīkla iegūs arī skaistu, zeltainu krāsu. Sastāvdaļas mīklai 100 ml ūdens 0,5 tējkarotes sāls 200 g miltu 1 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Banānos ir vielas, kas palīdz atslābināties, uzlabo noskaņojumu un rada laimes sajūtu. Tāpat šis auglis sniedz lielu enerģijas lādiņu. Piemēram, apēdot divus banānus, iegūsi tik daudz enerģijas, kas būs pietiekama divu stundu aktīvam darbam. Nemaz nerunājot par to, ka ēdieni ar banāniem vienkārši ļoti garšīgi! Piedāvājam vienkāršas, bet ļoti gardas ruletītes recepti. Sastāvdaļas 4 olas Pusglāze cukura Vaniļa pēc garšas Pusglāze miltu 2 tējkarotes...

Lasīt vairāk

Turpinot iedvesmot garšīgas diētas piekritējus, piedāvājam mazkaloriju mafinu recepti. Tie varētu būt labas brokastis pirms enerģiskas dienas! Sastāvdaļas 1,5 vistas krūtiņas 200 g biezpiena ar zemu tauku saturu 100 g ziedkāpostu 150 g saldētu zaļo zirnīšu 1 ola Sāls, garšvielas pēc vēlēšanās Pagatavošana Vistas krūtiņu sagriež kubiņos. Ziedkāpostus sadala mazās ziedkopās. Visas sastāvdaļas apvieno, liek formiņās un cep cepeškrāsnī 200...

Lasīt vairāk

Tiem, kas vēlas ēst veselīgi, bet ir nevaldāmi saldumu mīļotāji, noderēs divas marmelādes receptītes – bez cukura, daudz sulas, vitamīnu un svaiguma! Zemeņu marmelāde Sastāvdaļas • 300 g zemeņu (der arī saldētas) • 100 ml ūdens • 15 g želatīna • Stēvija Pagatavošana Blenderī sakuļ zemenes. Želatīnu izmērcē ūdenī 30 minūtes. Zemeņu biezeni, pastāvīgi maisot, sakarsē. Pievieno želatīnu, pastāvīgi maisot, salej formiņās. Liek ledusskapī. Pirms...

Lasīt vairāk

Majonēze ne tuvu nav pats diētiskākais produkts, tāpēc tie, kas īpaši vērīgi seko savai figūrai un veselībai, cenšas mest šim produktam ar līkumu. Bet cik vilinoši ir ēdieni vai salāti ar majonēzi, kas piešķir īpašu garšas noti! Tomēr slaiduma aizstāvjiem nevajag uztraukties: pagatavojiet mērcīti pēc šīs receptes un par kalorijām nevajadzēs raizēties. Garšas ziņā tā ir tikpat laba, bet noteikti daudz veselīgāka un diētiskāka. Mērcīte...

Lasīt vairāk

Ja vakariņas nevēlies padarīt par “smagu ēdienreizi”, vari izmēģināt šo diētisko un viegli pagatavojamo vistas ēdienu. Uzturvērtība Olbaltumvielas 12,12 Tauki 0,93 Ogļhidrāti 6,99 Sastāvdaļas 300 g vistas filejas 250 g bulgāru piparu 3 ēdamkarotes sojas mērces 10 g ingvera 7 g ķiploks Sāls, pipari pēc garšas Pagatavošana Vistu sagriež nelielos gabaliņos, liek tos uz pannas un apcep nelielā eļļas daudzumā, līdz rodas zeltaina garoziņa. Piparus...

Lasīt vairāk

Mūsdienu zemeņu vēsture sākās Holandē 18. gadsimtā – tās izaudzēja kā Čīles un Virgīnu meža zemeņu hibrīdu. Jau pēc neilga laika zemenes kļuva par desertu karalieni visā Eiropā. Zemeņu sezonai uzņemot apgriezienus, vērts izmēģināt arī šo variantu. Lai pagatavotu šo zemeņu un biezpiena kārumu, vajadzīga mazāk nekā pusstunda. Bet atcerēsies tā garšu vēl ilgi! Sastāvdaļas 300 g biezpiena 300 g zemeņu 70 g krējuma 100 g cukura 1 tējkarote...

Lasīt vairāk

Izejvielas (6-7 vafelēm): 100 g sviesta istabas temperatūrā 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra” 1.5 ēd. k. 25% krējuma 1/4 glāze piena 30 g cukura šķipsniņa sāls izkausēts sviests cepšanai Izejvielas mērcei: 1. 250 g jāņogu (vai citu ogu) 2. 1 ēd. k. citronu sulas 3. 1 ēd. k. cukura vai medus 4. 1 banāns Gatavošana: 1) Uzputojiet olu baltumus stingrās putās. 2) Saputojiet sviestu un cukuru,...

Lasīt vairāk