You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Ceriņu ziedi vienmēr ir salds atgādinājums par smaržīgo pavasari. Svaigu ziedu aromāts piepilda ēdamistabu un padara vakariņas brīnišķīgas. Tās ir patīkamas atmiņas ikvienam, tādēļ, iespējams, ir vērts pagatavot ceriņu vīnu. Sastāvdaļas 4,5 litri ceriņu tējas 4,5 tases cukura 1 tase zilās agaves nektāra 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas 1 paciņa vīna rauga 1 tablete stabilizētāja (“Campden”) Ceriņu tēja Lai pagatavotu ceriņu...

Lasīt vairāk

Klasisko “Šarlotes” recepti zina visi. Droši vien tas ir pirmais no konditorejas gardumiem, kuru katra saimniece iemācās gatavot teicami. Jo patiesi – tur nav nekā grūta, un visas sastāvdaļas parasti ir pie rokas. Bet, ja āboli plātsmaizēs un kūkās apnikuši, kāpēc gan neizmēģināt kaut ko jaunu? Sāc uzlabot savu kulināro meistarību pakāpeniski. Šoreiz izmēģini aizstāt ierastos ābolus ar banāniem. Sastāvdaļas 4 olas 250 g kviešu miltu 250 g...

Lasīt vairāk

Pavasaris ir klāt, un skujkoki ir izdzinuši jaunus dzinumus, kurus var lieliski izmantot, lai pagatavotu egļu un vai priežu medu. Šāds līdzeklis ir ne tikai garšīgs, bet arī palīdz pret elpošanas ceļu un daudzām citām slimībām, kā arī profilaksei. Lūk, recepte! Sastāvdaļas 8 tases (vai 2 litri) ūdens 2 tases (500ml) jauno egļu skuju dzinumu (vai priežu skuju) 2 tases (500ml) cukura (vai tase (250ml) medus plus ½ tases (125ml) brendija) Pagatavošana Ielej...

Lasīt vairāk

Garda un viegla rabarberu kūka ar burvīgu drumstalu garnējumu. Skābais krējums padara to sulīgu un mitru. Pagatavošanas laiks: 1,15 h Sastāvdaļas 12 porcijām 250 g konditorejas cukura 1 tējkarote sodas 1/2 tējkarote sāls 250 g miltu 2 olas, sakultas 250 ml skāba krējuma 365 g sakapātu rabarberu Virsai 200 g konditorejas cukura 50 g mīksta sviesta 4 ēdamkarotes miltu 1 šķipsniņa malta kanēļa Pagatavošana Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 C/Gāze 4. Ietauko...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 40×30 cm pannai 1 kg rabarberu kātu 1 apelsīns 200 g baltās šokolādes 250 g mīksta sviesta 200 g cukura Šķipsniņa sāls 4 olas 400 g miltu 3 tējkarotes cepamā pulvera Pūdercukurs pārkaisīšanai Pagatavošana Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 С. Pannu ieziež ar sviestu. Šokolādi sagriež gabaliņos. Rabarberus nomazgā, nosusina un sagriež 2 cm gabaliņos. No apelsīna nomizo miziņu, izspiež sulu – būs vajadzīgi 100 ml sulas. Mikserī...

Lasīt vairāk

Trīs vidēja lieluma kabačus sagriež kubiņos. Pievieno sīki sakapātas dilles un pētersīļus. Pievieno sāli, garšvielas pēc vēlēšanās. Sajauc krējumu ar sinepēm (4 ēdamkarotes krējuma, 1 ēdamkarote sinepes). Pievieno 5 ēdamkarotes rīvēta siera un 2 olas. Pievieno sāli pēc garšas un sajauc. Liek cepšanas formā sagrieztus kabačus, olu-krējuma-siera maisījumu, izlīdzina. Pārkaisa ar 4-5 ēdamkarotēm rīvēta cietā siera. Pēc vēlēšanās var veidot...

Lasīt vairāk

Piekritīsi, ka vienmēr labi zināt universāla, maiga krēma recepti, kas lieliski sader ar ikvienu biskvītu. Krēma galvenā “odziņa” – garša, kas atgādina plombīru no bērnības. Tas arī lieliski iesūcas biskvītā un vienkārši dievīgi smaržo! Sastāvdaļas 500 g krējuma 180 g cukura 1 tējkarote citrona miziņu 2 olas 3 ēdamkarotes kviešu miltu 250 g sviesta 1 šķipsniņa vaniļas Pagatavošana Izņem sviestu no ledusskapja, pagaida, līdz kļūst...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 glāze piena, 150 g sviesta vai margarīna, 100 g cukura, 500 g kviešu miltu, 50 g rauga, ola pārziešanai Pildīšanai ievārījums, kanēlis ar cukuru. Pagatavošana Pienu, sāli, cukuru un 50 g taukvielas uzkarsē. Piesijā daļu miltu, pielej «iedarbinātu» raugu. Labi sakuļ, piesijā atlikušos mil¬tus un samīca. Siltā vietā uzraudzē, izveltnē 1 cm biezu plāksni, divas trešdaļas plāksnes pārliek ar taukvielas piciņām, saloka trīs daļās...

Lasīt vairāk

Pierasts pie uzkodu šķīvīšiem ar tradicionālajiem gurķiem, tomātiem, salātiem un burkāniem. Kur nu bez tiem! Toties, ja ir mazliet vairāk laika un krietna deva izdomas, vienkāršos dārzeņus var pārvērst par īstiem mākslas darbiem. Iedvesmai – dažas idejas! #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 vista (apmēram 1 kg) 2 burkāni zupas zaļumi un garšvielas 1 iepakojums kārtainās rauga mīklas 2 sīpoli 6 ķiploka daiviņas 1 ola sāls, pipari pēc garšas Pagatavošana Katlā ielikt vistu un pārlejot ar ūdeni uzvārīt. Noņemt putas, pievienot garšvielas un zupas zaļumus, 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas, burkānus un vārīt apmēram stundu, kamēr vista gatava. Vistu izņemt, atdzesēt un atdalīt no kauliem. Buljonu nokāš – to pēc tam...

Lasīt vairāk