You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Gavēņa konfektes bez taukvielām, piena, cukura un šokolādes. Pati veiksmīgākā recepte, turklāt tik veselīga, ka var lutināt jaunākos ģimenes locekļus kaut katru dienu! Sastāvdaļas 20 konfektēm 200 g dateļu 2 banāni 100 g mandeļu 100 g linsēklu, var to vietā izmantot kokosriekstu skaidiņas Nedaudz kanēļa Pagatavošana Sagatavošana: 1 stunda. Pagatavošana 15 minūtes + 1 diena mērcēšanai. Kopējais laiks: 1 diena, 1 stunda, 15 minūtes. Dateles iemērc...

Lasīt vairāk

Šī maigā, gardā torte pagatavojama bez cepšanas, ieteicams izvēlēties laimus vai citronus. Pildījumam vajadzēs laima sulu un balto šokolādi. Sastāvdaļas 12 porcijām 2 glāzes sadrupinātu biskvīta cepumu 2 ēdamkarotes cukura 60 g kausēta sviesta 7 g (2,5 tējkarotes) želatīna 2/3 glāzes svaigi spiestas laima sulas 2 1/2 glāzes saldā krējuma (30% un vairāk) 225 g sasmalcinātas baltās šokolādes 600 g Filadelfijas tipa siera 1 glāze cukura 2 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Mīkla 4 glāzes piena 2 glāzes griķu miltu 2 glāzes kviešu miltu 4 olas 1 glāze saldā krējuma 25 g rauga 1 glāze krējuma 3 ēdamkarotes sviesta Cukurs un sāls Pagatavošana 1. No griķu miltiem izveido iejavu, pievienojot raugu un pienu. 2. Pielej atlikušos miltus, pievieno krējumu, olas dzeltenus, sviestu, cukuru un sāli. Ļauj pastāvēt. 3. Baltumus un saldo krējumu katru atsevišķi saputo, pēc tam apvieno un pieliek mīklai. Masu maisa virzienā no augšas...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2,5 glāzes auzu pārslu 1 glāze dabīga jogurta 3 olas 3 banāni 1-2 ēdamkarotes 1 valrieksts 1,5 ēdamkarotes cepamā pulvera 0,5 ēdamkarotes sodas Pagatavošana Banānus saspaida ar dakšiņu. Olas sakuļ ar putojamo slotiņu. Apvieno banānus un olas, pievieno jogurtu, samaisa. Pieber maltas auzu pārslas vai auzu miltus, samaisa. Pievieno cepamo pulveri un sodu, sasmalcinātus riekstus, ogas, rūpīgi samaisa. Formiņas ieziež ar eļļu, liek mīklu. Cep...

Lasīt vairāk

Mīklai Pusotra glāze krējuma Pusotra glāze miltu 50 g kausēta sviesta 3 olas Krēmam Pusglāze piena 3 olas 100 g sviesta Pusglāze cukura Šķipsniņa vaniļas Merengai 3 olas baltumi 250 g cukura Pagatavošana 1. Olu dzeltenumus rūpīgi saberž, pievieno miltus un krējumu, visu izmaisa. 2. Mīklā iecilā sakultus olas baltumus, izcel 10 biezu pankūku. 3. Pankūkas pārziež ar krēmu, liek vienu uz otras. 4. Virsu rotā ar merengu, pēc tam liek sakarsētā cepeškrāsnī...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 350 g vistas filejas 100 g cieta siera 1 ola 2 marinēti gurķi 0,5 ēdamkarotes rīvmaizes 0,5 sarkanie pipari 2 ēdamkarotes sojas mērces 1 tējkarote kviešu miltu 6 šķēlītes bekona 1 ēdamkarote augu eļļas Sāls pēc garšas Vistas garšvielas pēc vēlēšanās Pagatavošana Vistas fileju sagriež gareniski plāksnītēs (no vienas filejas iznāks divas vai vairāk strēmelītes). Ietin pārtikas plēvē un izdauza, lai gaļa labi izceptos un būtu maiga....

Lasīt vairāk

Vingereta nosaukums esot radies no anekdotiskas situācijas. Reiz francūzis diviem Aleksandra I galma krievu pavāriem, kuri vārītus dārzeņus aizdarīja ar etiķi, pārvaicājis: “Vinaigre?” Krievi, neprotot franču valodu, bet vēlēdamies izpatikt ārzemju kolēģim, atbildējuši: “Vinegret, vinegret.” Klasiskajā vinegreta receptē nav pārmērību, tā ir vienkārša un pieticīga. Tomēr tāpat kā jebkurus citus salātus arī vinegretu var radoši pilnveidot....

Lasīt vairāk

Ātros brokastu plācenīšus vari pagatavot ne tikai ar sieru, kā šajā receptē, bet arī ar biezpienu, āboliem vai malto gaļu. Svarīgākais ir nevis pildījums, bet mīkla. Mīkla ir lieliska – to izmanto tradicionālajās ķīniešu receptēs. Tā ir plāna, kraukšķīga, neplīst. Pildījumu var izvēlēties vissulīgāko – sula paliek iekšpusē un neiztek. Mīkla ir ļoti ātri pagatavojama, var to izdarīt arī iepriekš un glabāt ledusskapī, sadalītu porcijās. Sastāvdaļas 300...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 4 porcijām 500 g tītara maltās gaļas 2 daiviņas ķiploka 1 sīpols 100 g baltmaizes 1 ola Sāls un pipari 250 g šampinjonu 2 ēdamkarotes miltu 1 glāze piena vai saldā krējuma 2 ēdamkarotes sviesta Eļļa cepšanai Pagatavošana Kopējais laiks 25 minūtes Ķiploku, sīpolu un izmērcētu baltmaizi liek blenderī. Pievieno olu un samaļ biezenī. Var to pašu var paveikt arī ar gaļas maļamo mašīnu. Sajauc malto gaļu ar iegūto masu, pievieno sāli...

Lasīt vairāk

Pēc tam, kad Kolumbs uz Eiropu bija atvedis kakao pupiņas un uzmundrinošā dzēriena pagatavošanas recepti, pret šo svešzemju brīnumu strikti nostājās daudzi baznīcas kalpi, bet daži to pat nodēvēja par nešķīstu burvju dziru. Toties ārsti ātri vien saprata, cik liels potenciāls piemīt jaunajam produktam, un sāka to ieteikt slimniekiem spēku atjaunošanai. Bet, kad konditori iemācījās no kakao pagatavot apbrīnojami gardo šokolādi, ne tikai augstdzimušās...

Lasīt vairāk