You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Šādi iekonservētas ogas var izmantot pieaugušo galdam kā kompotu vai tortēm un cepumiem. Izmanto dažādu šķirņu ogas; kauliņu ogām (ķiršiem, plūmēm) atdala kauliņus. Konservēšanai ņem 1 kg ogu, 1 kg cukura, V2 1 ruma, spirta vai 50% degvīna. Tīras, sausas ogas pilda tumšā stikla, porcelāna, fajansa vai māla traukā kārtām pārmaiņus ar cukuru. Katru kārtu pārslaka ar spirtu. Trauku nosien, noliek vēsumā. Stāvot ogas saplok, atsulojas, tāpēc...

Lasīt vairāk

Marinēti ziedkāposti izdodas ļoti gardi, stingri un kraukšķīgi. Īpaši labi sader ar Austrumu virtuvi, iesaka saimniece Velga Bērziņa. Sastāvdaļas 800 g ziedkāposti 2 burkāni 4 – 5 daiviņas ķiploka Korejas burkānu garšvielas, koriandrs Pusglāze cukura Augu eļļa Etiķis Zaļumi rotāšanai Pagatavošana 1. Sadala ziedkāpostu pa ziedkopām. 2. Sarīvē burkānus raupjos salmiņos. 3. Uzvāra litru ūdens kopā ar pusglāzi cukura, pusglāzi vai nedaudz...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Greipfrūta salāti Nepieciešams: 2 nogatavojušies greipfrūti, 3 vidēja lieluma tomāti, 200 g mīkstas brinzas, 4 ēdamkarotes olīvu (bez kauliņiem), 3 ēdamkarotes olīveļļas, tējkarote sasmalcinātu raudeņu zaļumu, sāls un pipari pēc garšas. Greipfrūtu nomizo un noņem plēvītes, mīkstumu sagriež gabaliņos, sieru – kubiņos, bet tomātus – plānās ripiņās. Liek traukā kārtās un izrotā ar olīvām. Eļļu, zaļumus, sāli un...

Lasīt vairāk

Ļuļa kebabs ir sava veida maltās gaļas šašliks. Lai pagatavotu labu ļuļa kekabu, jērgaļu samaļ, pievieno garšvielas un rūpīgi izmīca. Maizi un olas nepievieno! Sastāvdaļas 6 porcijas 1 kg jērgaļas (tauciņus atstājam) 3 sīpoli 1 ēdamkarotes sāls 0,5 tējkarotes kumīna 0,5 tējkarotes maltu piparu 1 ēdamkarotes malta koriandra Pagatavošana Sagatavošana: 20 minūtes › Gatavošana: 15 minūtes › +1 stunda atdzesēšanai › Kopējais laiks: 1 stunda...

Lasīt vairāk

“Rimi Gardēžu” publicitātes foto Šī vasara Latviju lutinājusi gan ar laikapstākļiem, gan labu ogu un augļu ražu. Dārzos sācies ābolu laiks. Ko ar tiem iesākt, kad pirmā ābolu kāre pārvarēta un svaigā veidā tie vairs “nelien iekšā”, iesaka kulinārijas eksperte un Rimi Gardēde Signe Meirāne. Kamēr daudzviet pasaulē cilvēkiem vēl aizvien šķiet, ka citur zāle ir zaļāka un no citām valstīm atbraukušie augļi un ogas – labāki,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 glāze rīsu 3 šampinjoni (var 3 ēdamkarotes kapātu gaileņu) 2 daiviņas ķiploku Dārzeņi pēc izvēles – brokoļi, ziedkāposti, kukurūza, burkāni, selerijas Ūdens Pagatavošana Sagriež sēnes un ķiplokus. Rīsus noskalo tekošā ūdenī. Rīsus kopā ar sēnēm un ķiplokiem liek vienā tvaicējamā katlā nodalījumā. Dārzeņus liek citā tvaicējamā katla nodalījumā. Kad dārzeņi gatavi, tos sagriež mazākos gabaliņos un pievieno rīsiem. Ļauj...

Lasīt vairāk

Šīs pavāra Aleksa firmas kotletītes vispirms tiek apceptas zeltaini brūnas, bet pēc tam sutinātas cepeškrāsnī… alū! Sastāvdaļas 4 porcijām 1 kg liellopa maltās gaļas 500 g maltas cūkgaļas 8 gabaliņi baltmaizes, nogriež garoziņu 300 g sīpolu 2 lielas ķiploka daiviņas 2 olas 2 ēdamkarotes asu sinepju 200 ml saldā krējuma 1 tējkarote “Hmeli Suneli” garšvielas 2 saujas kapātu diļļu un pētersīļu 1 ēdamkarotes sāls 1 tējkarotes maltu melno...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Sastāvdaļas 1 kg vistas vai tītara filejas 1 ēdamkarote olīveļļas ½ tējkarote koriandra ½ tējkarote karija 1/3 tējkarote bazilika 20 g ķiploka Sāls, pipari – pēc garšas 1 l ūdens Pagatavošana Fileju sagriež 3-4 biezos gabalos. Marinādei sajauc ūdeni un sāli. Pievieno nepieciešamo daudzumu maltu melno piparu, visu kārtīgi samaisa. Sagriezto fileju liek marinādē, uzliek vāku un liek ledusskapī uz 2 stundām. Katru ķiploka daiviņu...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Sastāvdaļas 300 g šampinjonu vai meža sēņu 2 kabači 2 tomāti 100 g liesa siera 3 ēdamkarotes dabīga jogurta Sāls, garšvielas – pēc vēlēšanās Pagatavošana Tomātus sagriež ripiņās. Liek dziļā katlā, pievieno sāli, samaisa un atstāj uz 10-15 minūtēm, lai notecētu liekā sula. Sēnes sagriež un apcep gatavas. Pievieno sāli un piparus. Kabačus kārto uz cepamās pannas, kas ieziesta ar sviestu. Cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes. Kad...

Lasīt vairāk

Viegla, diētiska un ļoti garšīga uzkoda Cēzara rullītis ar lavašu. 100 gramos – tikai 100 kalorijas! Sastāvdaļas 1 neliels lavašs 100 g vistas filejas 30 g lapu salātu 1 tomāts 20 g siera 1 tējkarote sojas mērces 1 ēdamkarote šķidra medus 5 g ķiploka Mērcei 2 ēdamkarotes dabīga jogurta 2 ēdamkarote sinepju 3 g ķiploka Pagatavošana Vistas fileju sagriež strēmelītēs, pārlej ar marinādi un atstāj uz 20 minūtēm. Ņem lavašu, nedaudz sasilda cepeškrāsnī,...

Lasīt vairāk