You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Ļoti laba recepte, ja nav daudz laika kulinārām piruetēm: biezpiena krēma un cepumu tortīte izdodas ļoti garšīga, viegla un maiga, ieguldot minimumu laika un pūļu, arī izejvielas ir pašas vienkāršākās. Pats interesantākais, ka garša patiešām ir tik laba, ka pat attāli neatgādina neko no sērijas “sameistaroju kaut ko no kaut kā.” Sastāvdaļas Paši vienkāršākie kvadrātveida kakao cepumi, bez glazūras un pildījuma. Krēmam: 250 g biezpiena 200...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 kg gurķu 1 kg sīpolu 3 ķiploki 100 g (apmēram ½ glāze) sāls 200 g (nepilna glāze) cukura 4 ēdamkarotes etiķa esences. Pagatavošana Gurķus sagriež diezgan smalki un kopā ar pārējām sastāvdaļām liek lielā traukā, lai uz diennakti ievelkas. Pēc tam kārto burkās, aizvalcē un vēsumā glabā visu ziemu. ...

Lasīt vairāk

Ja pāri palikusi vakardienas kartupeļu biezputra, var pagatavot vienkāršu, bet interesantu ēdienu. Vai arī kartupeļus var novārīt ar rezervīti, jau plānojot šī gardā ēdiena pagatavošanu nākamās dienas vakariņās. Sastāvdaļas 1 kg kartupeļu 1 ēdamkarote sviesta 200 g šampinjonu 50 g cietā siera Malti melnie pipari pēc garšas 2 olas 100 ml piena 1 sīpols Sāls pēc garšās 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas Pagatavošana 1. Novāra kartupeļus sālsūdenī,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 600g jēra gaļas (var aizvietot ar cūkgaļu), 8g asie sarkanie pipari, 600ml piena, 400ml 9% etiķa, 200g speķa, 800g tomātu mērces, melnie maltie pipari, lauru lapas, raudene, timiāns, sāls pēc vajadzības. Pagatavošana Stilba mīkstumu sagriž gabaliņos 30-40g, ieliek māla traukā, pievieno sīki sagrieztus asos piparus un lauru lapas. Pārlej ar etiķa un piena sajaukumu. Notur vēsumā divas dienas. Pēc tam gaļu sautē līdz pusgatava. Kad tas...

Lasīt vairāk

Taizemes virtuve veidojusies, ietekmējoties no Āzijas kaimiņvalstu ēšanas tradīcijām un nedaudz arī Eiropas virtuves. Tradicionālos taizemiešu ēdienus gatavo no dažām pamata sastāvdaļām: rīsiem, dažādiem nūdeļu veidiem, jūras veltēm, sojas mērces un bagātīga garšvielu klāsta. Rietumu ietekme jūtama mums ierastāku dārzeņu, augļu un gaļas pielietojumā. Gaļa taizemiešu gaumē ir lieliska izvēle pusdienām nesteidzīgā dienā. Pateicoties...

Lasīt vairāk

Olbaltumvielas/tauki/ogļhidrāti – 7,63/3,83/18,14 Sastāvdaļas Biskvītam 8 ēdamkarotes auzu pārslu 1 ābols 3 olas Kanēlis pēc garšas ½ tējkarote cepamā pulvera 1 tējkarote medus Krēms 100 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu 1 ēdamkarote dabīga jogurta 1 banāns Saldinātājs – pēc garšas un vēlēšanās Piesūcināšanai Svaigi vārīta, stipra kafija Pagatavošana Auzu pārslas samaļ miltos. Pievieno cepamo pulveri, kanēli, vaniļu. Olbaltumus...

Lasīt vairāk

Kuram gan negaršo šokolādes torte? Tas ir viens no populārākajiem desertiem pasaulē, kura garša ir burtiski neatvairāma. Tomēr, ja centies ievērot slaido līniju, tavuprāt, šokolādes torte noteikti ir pēdējais, ko varētu atļauties. Parasti tajā ir daudz taukvielu un cukura, grēcīgās šokolādes un vesels miljons kaloriju. Ja esi liela šokolādes cienītāja, šī recepte var būt ideālais vidusceļš starp našķēšanos un veselīgu uzturu. Vislabāk...

Lasīt vairāk

Tradicionālā austriešu ābolu strūdele ir viens no pasaulē iecienītākajiem kārumiem, bet šoreiz cita interesanta šī deserta variācija. Gardās strūdeles analogu var pagatavot 15 minūtēs, pat nenoņemties ar mīklas gatavošanu! Liec lietā šo recepti, lai pagatavotu mazas ruletītes ar biezpiena un vaniļas pildījumu, magonēm, ogu maisījumu, banāniem vai šokolādi un riekstiem. Tā kā sākām runāt par strūdeli, šoreiz kā pildījumu izmēģināsim ābolus,...

Lasīt vairāk

Tuvojas dzimšanas diena vai tāpat kļuvis grūti gaidīt pavasari? Pagatavo mazas, garšīgas enerģijas bumbiņas. Viss, kas vajadzīgs: dažādi rieksti, vārīts iebiezināts piens un kukurūzas pārslas. Pūdercukurs – pašās beigās, čiekuriņu rotāšanai. Pagatavošana Piestiņā sasmalcina vai vienkārši ar nazi sīki sakapā riekstus. Riekstus sajauc ar kukurūzas pārslām. Pievieno iebiezināto pienu. Kārtīgi un uzmanīgi samaisa, kamēr masa kļūst staipīga...

Lasīt vairāk

Olbaltumvielas/tauki/ogļhidrāti – 9,61/5,75/6,32) Sastāvdaļas 200 g biezpiena (ar pazeminātu tauku saturu) 1 ola Ābols Rozīnes Pagatavošana Ābolu sarīvē un sajauc ar ābolu un olu. Liek mikroviļņu krāsnī uz 5 minūtēm. Pārkaisa ar kanēli. Lielisks enerģijas lādiņš pirms darba dienas, sāta sajūta nodrošināta! Labu apetīti! LĪDZĪGAS RECEPTES 1.SUFLĒ TORTĪTE AR BIEZPIENU UN ĶIRŠIEM 2.BIEZPIENA SACEPUMIŅŠ AR MAGONĒM 3. BIEZPIENA PĪRĀGS AR PERSIKIEM ...

Lasīt vairāk