You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Daudziem garšo slavenais “Napoleons”, bet viņi pat nenojauš, kā radies šis nosaukums. Izrādās, tas saistīts ar simtgadi kopš Napoleona Bonaparta karaspēks tika padzīts no Krievijas. Lai svinētu šo jubileju, tika izgudroti daudzi jauni ēdieni, un viens no tiem bija torte trīsstūra formā – tai vajadzēja simbolizēt karavadoņa cepuri. Mūsdienās “Napoleons” ieguvis taisnstūra formu, bet nosaukums saglabājies. Dzivei.lv piedāvā pagatavot šī kāruma...

Lasīt vairāk

Daudziem garšo siera kūkas, biezpienmaizītes un citi konditorejas brīnumi ar biezpiena piedalīšanos, bet Krakovas biezpienmaize nudien ir kaut kas īpašs! Pildījums izdodas īpaši gaisīgs un viegls, bet maigā smilšu mīkla lieliski papildina tā garšas nianses. Maz mīklas un daudz pildījuma – lūk, labākās biezpienmaizes receptes noslēpums. Nedaudz būs jāpapūlas, bet ikviena minūte ir tā vērta. Neticami burvīgas brokastis vai deserts! Sastāvdaļas 1...

Lasīt vairāk

Vai arī tev labi pazīstama situācija, kad no rīta steigā paspēj izdzert vien tasīti kafijas? Tas nav īsti labi, tāpēc palīdzēs plāna, ar sieru bagātīgi pildīta lavaša receptīte. Pagatavošana ir supervienkārša un ātra, vajadzīgas tikai trīs sastāvdaļas. No tām izdosies pārsteidzoši ātri pagatavojama un garšīga uzkoda, kas noderēs gan brokasīts, gan launagā vai izbraucienā pie dabas. Plānos plācenīšus var pagatavot jau iepriekš vai nopirkt...

Lasīt vairāk

Siekalas saskrien mutē, tikai paskatoties vien uz šo kartupeļu “saldēdienu”. Izskatās burvīgi, garšo lieliski, bet pagatavot – vieglāk par vieglu. Tikai dažas sastāvdaļas – un uz priekšu! Šķir nākamo lapu un uzzini recepti! ...

Lasīt vairāk

Foto – Alalam News Channel, Facebook Svētku galds nav iedomājams bez visdažādākajām dārzeņu un augļu uzkodām. Galvenais – tās skaisti un neparasti pasniegt, un nekādas sarežģītas receptes nav nepieciešamas. Bet, ja ir laiks un pacietība, var izveidot pat kaut ko līdzīgu Irānas resursa “Alalam News Channel” sociālajos tīklos publiskotajiem meistardarbiem. Ciemiņi brīnīsies, bērni būs sajūsmā! #gallery-1 { margin:...

Lasīt vairāk

Kraukšķīgus ābolu čipsus ar kanēļa vai vaniļas smaržu vari viegli pagatavot mājās. Veselīgi, lēti, vienkārši un garšīgi – vai nav vienkārši lieliska kombinācija? Turklāt ar salīdzinoši liesajiem ābolu čipsiem vari aizvietot sāļos, rūpnieciski gatavotos kartupeļu čipsus vai citas ne tik veselīgas uzkodas. Šķir nākamo lapu un uzzini recepti un dažas mazas viltības to pagatavošanai! ...

Lasīt vairāk

Pēc svētku gardajām un, būsim vien godīgi, arī kalorijām bagātajām maltītēm īsti piemērots būs viegls našķītis, kad sakārojas ko saldu. Tā ir maiga, gaisīga biezpiena pannakota. Tik diētiska, ka var teikt – tās praktiski nemaz nav! Sastāvdaļas 250 g biezpiena krēma ar zemu tauku saturu 1 glāze piena (tauku saturs, protams, 0,5%) 4 ēdamkarotes cukura (viens mazs grēciņš, bet ko padarīsi!) 1 tējkarote vaniļas cukura 2 ēdamkarotes želatīna Pagatavošana Sajauc...

Lasīt vairāk

Kā izmantot veselu citronu pilnībā tā, lai nekas nenonāktu atkritumos? Ļoti vienkārši! Tīru citronu ieliec saldētavā un pēc tam, kad tas sasalis, izņem ārā, paņem šķīvi un, nenomizojot citronu, sarīvē. Miziņas izmanto kā garšvielas dažādiem ēdieniem, piemēram, saldējumam, salātiem, makaronu un zivju ēdieniem, vīnam un pat viskijam. Eksperimentus var turpināt, jo citrona miziņas izmantošanas iespējas patiešām ir bezgalīgas. Ēdieni iegūs...

Lasīt vairāk

No sicīliešu ābolu tortes atteikties nespēj pat rūdītākie diētu piekritēji. Tas ir kārdinājums, ne recepte! Ja sagribas kādu kārumu, īsti laikā būs ābolu strūdeles, šarlotes, plātsmaizes un, protams, ābolu torte Sicīlijas gaumē, kas nav tik pierasta kā pārējie gardumi, bet ļoti kārdinoša. Īpašu noti receptei piešķir žāvētie augļi, kas uzsver ābolu skābumiņu un piešķir dabīgu saldumu. Pūdercukura vietā var lietot medu – tad tortē...

Lasīt vairāk

Šo desertu izgudroja un sociālajos tīklos publicēja kāda japāņu meitene, kurai ļoti garšo saldumi. Parasti siera kūku gatavo no daudzām un dažādām sastāvdaļām, bet viņas piedāvātajā receptē to ir tikai trīs! Deserts izdodas vienkārši burvīgs – gaisīgs un mutē kūstošs. Receptes pamatā – mīksts krējuma siers. Vari izvēlēties Filadelfijas sieru, derēs arī maskarpone. Svarīgi izvēlēties “pareizu” šokolādi – tikai kvalitatīva...

Lasīt vairāk