You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Svaigu augļu un dārzeņu sezonā daudzas saimnieces censās sagatavot krājumus ziemai. Daudzi izvēlas saldēšanu, bet konservēšana joprojām ir pats populārākais dārzeņu uzglabāšanas veids. Vēlamies dalīties ar ļoti vieglu veidu, kā ziemai sagatavot gurķus. Gurķi aukstā marina’dē ir ātri pagatavojami, tiem ir spilgti izteikta un svaiga garša. Vajadzēs 8 puslitra burciņas! Sastāvdaļas 3 kg gurķu 100 g sāls 150 g etiķa 250 g sīpolu 250 g cukura Pagatavošana 1....

Lasīt vairāk

Piekritīsi, zemenes ir gardas jebkurā veidā, bet, kamēr sezona vēl nav galā, var arī nedaudz paeksperimentēt un izmēģināt jaunas receptes ar šo sulīgo ogu. Vēlamies padalīties ar ļoti interesantu un vienkāršu Austrumu saldumu recepti. Bauda karstai vasaras dienai – zemeņu rahatlukums. Sastāvdaļas 200 g zemeņu 15 g želatīna 150 g pūdercukura Puse citrona Pagatavošana 1. Zemenes kārtīgi nomazgā un sablendē. 2. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Olbaltumvielas/Tauki/Ogļhidrāti – 9,16/2,11/15,18 Pamatnei 140 g auzu pārslu 100 ml ābolu biezeņa 1 olas baltums ½ tējkarotes cepamā pulvera Saldinātājs – pēc garšas Ķiršu pildījums 200 g ķiršu, var saldētu 5 ēdamkarotes ūdens 10 g kukurūzas cietes Saldinātājs pēc garšas Krējuma kāŗta 400 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu 2 olas Saldinātājs – pēc vēlēšanās Pagatavošana Auzu pārslas viegli samaļ, pievieno biezeni,...

Lasīt vairāk

Receptes ceļo no vienas saimnieces pie otras, no vienas ģimenes un valsts – uz citu katru dienu. Un ar katru dienu kļūst arvien grūtāk pateikt, no kurienes nākusi tā vai cita produktu kombinācija un ko pievienojis iepriekšējais pavārs – profesionāls vai amatieris. Mazsālīti gurķīši vienmēr bijuši uzkodu topa pašā virsotnē. Īsteni latviska klasika, bet arī citām tautām ir šādas receptes! Izmēģinājām šo variantu un secinājām: malacis...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Pamatnei 2 ēdamkarotes auzu kliju 1 ēdamkarote kviešu kliju 1 ola 40 ml mazkaloriju piena 5 gr cepamā pulvera Saldinātājs pēc garšas Biezpiena kārtai 2 olas Saldinājas pēc garšas 250 gr mīksta biezpiena Augļu kārtai 300 g augļu vai ogu (attēlā – upenes) 160 ml ūdens 6 g agaragara Saldinātājs pēc garšas Pagatavošana Pamatnei: sajauc visas sastāvdaļas un liek formā, cep 180С aptuveni 10-15 minūtes. Biezpiena kārtai: visas sastāvdaļas...

Lasīt vairāk

Omlete brokastīs, protams, ir “žanra klasika”. Slavenais franču virtuves ēdiens iekarojis visu pasauli, pateicoties vienkāršajai pagatavošanai un lieliskajai garšai. Grūti pat noticēt, ka pati senākā recepte bija arī pati primitīvākā: olas pārsita un cepa sviestā. Toties mūsdienās sastopams tik daudz omletes pagatavošanas versiju, ka katru reizi var izdomāt kaut ko jaunu. Omletēm pievieno praktiski jebko, pat šokolādi! Bet, lai omlete izdotos patiesi...

Lasīt vairāk

1. Selerijas ar rūgušpienu * Notīrītu seleriju sarīvē uz smalkās rīves un tūlīt pat, kamēr masa nav kļuvusi tumša, sajauc ar rūgušpienu. Pievieno nedaudz sasmalcinātu valriekstu, dažus pētersīļu zariņus un pavisam nedaudz saspaidīta ķiploka. 2. Sautētas selerijas ar burkāniem * Seleriju saknes un burkānus sagriež ripiņās, liek traukā, aplej ar ūdeni, pievieno nedaudz sāls un aptuveni 8 minūtes sautē slēgtā traukā, laiku pa laikam sakratot....

Lasīt vairāk

Ja vēlaties ciemiņus pārsteigt ar pīrādziņiem, kas paši kūst mutē, – šī būs īstā recepte. Mīklas pagatavošanas metode nāk no Ņinas Masiļūnes recepšu krājumiem – interesanti, ka raugs tiek pievienots, bet mīkla raudzēta netiek. Izcilo konsistenci piešķir sviesta daudzums un etiķa pievienošana. Pildījums ir maigas garšas, sulīgs un aromātisks. Izejvielas (16 pīrādziņiem) Mīklai 500 grami “Dobeles dzirnavnieks” kviešu...

Lasīt vairāk

Saldumi garšo daudziem, bet mājās gatavoti deserti, iespējams, ir pats lielākais kārums, kāds vien iespējams. To zinot, saimnieces cenšas palutināt savus mīļos ar kaut ko gardu. Šoreiz piedāvāsim kaut ko īpašu – gaisīgu desertu, kas Ukrainā un Krievijā pazīstams ar nosaukumu “Vecrīga”, bet mēs paši, godīgi sakot, par to neko nezinājām. Tomēr, reiz pagatavojusi šo desertu, noteikti saglabāsi recepti! Sastāvdaļas 400 g biezpiena 200 g krējuma Bundžiņa...

Lasīt vairāk

Zeltaini brūns un aromātisks kartupeļu sacepums ar vistas gaļu ir ātri pagatavojams un garšos visai ģimenei. Izglābs arī situācijā, kad negaidīti ieradušies ciemiņi! Kad runājam par vakariņām ar draugiem, parasti iedomājamies ko sarežģītu ar trim ēdieniem. Bet, tiklīdz virtuvi pildīs šī nesarežģītā ēdiena smarža, neviens nestrīdēsies pretī saimnieces izvēlei. Sastāvdaļas 400 g kartupeļu 200 g vistas gaļas 125 g kausēta sviesta 125 g sīpolu 230...

Lasīt vairāk