You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Tāpat kā slavenā “siļķe kažokā” arī rasols jeb olivjē salāti ir Ziemassvētku un Jauna gada klasika. Tos katra saimniece gatavo mazliet atšķirīgi. Šoreiz piedāvājam ļoti garšīgu versiju ar garnelēm. Sastāvdaļas 200 g notīrītu garneļu 2-3 vārīti kartupeļi 3 cieti vārītas olas 1 liels vārīts burkāns 1 garais gurķis Puse bundžiņas zaļo zirnīšu Majonēze Sāls un pipari pēc garšas Pagatavošana 1. Vārītos dārzeņus un olas atdzesē...

Lasīt vairāk

Šos salātus vari gatavot no dažādām sastāvdaļām pēc savas izvēles un gaumes. Galvenais, mērcei izraudzīties majonēzi, lai varētu tiem piešķirt vajadzīgo formu. Vajadzēs arī dažus produktus (piemēram, vārīto desu un olīvas) ruksīša noformēšanai. Sastāvdaļas 350 g vistas filejas 200 g konservētu ananasu 100 g konservētas kukurūzas 100 g cieta siera 1 daiviņa ķiploka 20 g zaļumu Pagatavošana Vistas fileju novāra un sasmalcina, pievieno sagrieztus...

Lasīt vairāk

Ziemassvētku un Jaungada svinības nav iedomājamas bez mandarīniem. Piedāvājam oriģinālu pasniegšanas veidu. Ļoti gardi, aromātiski un veselīgi! Sastāvdaļas 6-7 mandarīni 150 g cukura Dažas krustnagliņas 300 ml filtrēta ūdens Pustējkarote malta kanēļa Dažas kardamona sēkliņas Vaniļas pāksts Pustējkarote malta muskatrieksta 2 cm ingvera saknes Piparmētras rotāšanai Saldējums pasniegšanai Pagatavošana Ūdeni ar cukuru liek uz plīts, periodiski...

Lasīt vairāk

Pagatavot liellopu daļu tā, lai tā izdotos sulīga, nepavisam nav viegli. Šī recepte ir lielisks veids, kā to izdarīt – iznāk smaržīgi, gardi un piesātināti. Sastāvdaļas 1 kg liellopa gaļas filejas (bez kauliem, dzīslām un taukiem) Nedaudz svaigu spinātu (pēc garšas) 250 g rīvēta siera Šķipsniņa sāls un maltu piparu Itāļu garšaugu maisījums Pagatavošana 1.Gaļu sagriež pretēji šķiedrai, neaizgriežot līdz galam. Tādējādi it kā tiek atvērts...

Lasīt vairāk

Daudzās ģimenēs kā galveno ēdienu uz svētkiem cep vistiņu. Vienkārši un garšīgi! Jāgatavo taču vēl salāti, uzkodas, saldumi un deserti – tāpēc laika ietaupīšana būs īsti vietā. Sastāvdaļas 1,5 – 2 kg vista 1 apelsīns 80 g melno plūmju 1 ēdamkarote garšvielu vistas gaļai 2 daiviņas ķiploka Sāls un malti melnie pipari Pagatavošana 1. Sāli, piparus un garšvielas sajauc vienā traukā. Vistu sagatavo, nomazgā, nosusina. Ierīvē ar sāli un...

Lasīt vairāk

Pikanta siera uzkoda, turklāt ātri pagatavojama. Lieliskas, sabalansētas sastāvdaļas. Koši oranžie “Mandarīniņi” skaisti izskatīsies un vareni garšos Jaungada svinībās. Sastāvdaļas 2 kausēti sieriņi 2 olas 2 burkāni 2 daiviņas ķiploka 1 pušķītis diļļu 2 deserta karotes majonēzes Zaļumi un lauru lapas rotāšanai Pagatavošana Vispirms novāra burkānus un olu. Kad tie gatavi, burkānus nomizo, olas – noloba. Dziļā bļodā sarīvē kausēto...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 sālīta siļķe 1 sarkanais sīpols Dilles, pētersīļu zaļumi 1 biete 2-3 kartupeļi Citrona sula Sezams Pagatavošana Kartupeļus un bietes tvaicē. Notīra, atdzesē. Bieti sarīvē uz smalkas rīves, kartupeļus samīca biezenī, sajauc bietes un kartupeļus. Siļķi un sīpolu sagriež mazos kubiņos, sajauc ar sasmalcinātām dillēm. No biešu un kartupeļu masas izveido nelielu plācenīti, vidū ieliek tējkaroti siļķu pildījuma, veido “pīrādziņu”...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 250 g miltu 200 g sviesta 150 g cukura 75 apelsīnu vai aprikozu džema 100 g šokolādes 180 g gaišo rozīņu 100 g kaltētu bumbieru 100 g kaltētu persiku Apelsīna miziņa 100 ml konjakta 4 olas Pagatavošana Visus produktus laikus izņem no ledusskapja. Rozīnes vairākas stundas izmērcē konjakā. Bļodā liek sviestu, cukuru, apelsīnu miziņas, džemu un sakuļ visu gaišā, vieglā masā. Pa vienai pievieno 4 olas, katru reizi sakuļot krēmā. Bumbierus...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 kartupelis Tomātu mērce 2 šampinjoni 1 ola 2 ēdamkarotes parmezāna siera 170 g mocarellas siera 1 tējkarote oregano 4 šķēlītes žāvēta šķiņķa Pagatavošana Nomizo kartupeli, sagriež plānās šķēlītēs. Jaunos kartupeļus var nemizot, bet gatavot ar visu mizu. Katliņā ielej nedaudz olīveļļas un sasilda. Liek tajā kartupeļa šķēlītes, viegli pāredzot maliņas vienu otrai. Uzkaisa parmezānu, uzliek vāku. Gatavo 5 minūtes. Vienmērīgi...

Lasīt vairāk

Ļoti laba slavenā deserta recepte. To novērtēs pat tie, kuri ikdienā ar saldumiem ir uz “jūs”. Sastāvdaļas (3 porcijas) 200 g liesa biezpiena 200 g smilšu cepumu 100 g krējuma 50 g cukura 1 tējkarote kafijas Kakao Vaniļa Pagatavošana 1. Blenderī liek cukuru, krējumu, biezpienu, vaniļu un sajauc viendabīgā konsistencē. 2. Uzvāra kafiju. 3. Kad kafija gatava, katru cepumu tajā iemērc uz 5 sekundēm. 4. Pēc tam tos liek kārtās pamīšus ar krēmu. Visērtāk...

Lasīt vairāk