You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Banānos ir vielas, kas palīdz atslābināties, uzlabo noskaņojumu un rada laimes sajūtu. Tāpat šis auglis sniedz lielu enerģijas lādiņu. Piemēram, apēdot divus banānus, iegūsi tik daudz enerģijas, kas būs pietiekama divu stundu aktīvam darbam. Nemaz nerunājot par to, ka ēdieni ar banāniem vienkārši ļoti garšīgi! Piedāvājam vienkāršas, bet ļoti gardas ruletītes recepti. Sastāvdaļas 4 olas Pusglāze cukura Vaniļa pēc garšas Pusglāze miltu 2 tējkarotes...

Lasīt vairāk

Novāra kartupeļus ar visu mizu, atdzesē, nomizo. Kamēr kartupeļi vārās, pagatavo ķiploku mērci. Sastāvdaļas uz 5 kartupeļiem 100 g sviesta 4 daiviņas ķiploka 3 ēdamkarotes kapātu pētersīļu lapiņu 1 ēdamkarote krējuma 5 ēdamkarotes rīvēta cieta siera Pagatavošana 1. Sviestu liek bļodiņā. 2. Ķiplokus notīra, saspiež un sasmalcina. Pētersīļus sasmalcina, sieru smalki sarīvē. Visu sajauc, pievieno krējumu, sāli, piparus, vēlreiz samaisa. 3....

Lasīt vairāk

Apelsīnu miziņu ievārījums iznāk ļoti skaists un aromātisks. To var ēst kā smaržīgu piedevu tējai vai kafijai, bet arī izmantot kā daudzu konditorejas izstrādājumu rotājumu. Glītās spirālītes sader ar saldējumu, kūkām, tortēm, musu un želejām, piešķirot ēdienam pabeigtu izskatu un piešķirot īpaši jauku garšu un smaržu. Šo ievārījumu gatavo tikai no miziņām – mīkstumu vari droši notiesāt uzreiz. Citrons vajadzīgs tikai sulai....

Lasīt vairāk

Ar želejas tortītēm joki mazi: tās ir tik viegli pagatavojamas, ka pēc tam zūd jebkura vēlēšanās noņemties ar parasto kūku cepšanu. Pēc tāda pat principa gatavo agaragara desertus, lai tos varētu baudīt arī veģetārieši. Jogurta tortīte ar kivi ir ne tikai garšīga, bet tajā ir arī ļoti maz kaloriju. Ja seko līdzi saldajai līnijai, izvēlies maztauku jogurtu, bet cukura vietā izmanto stēviju. Sastāvdaļas 6 kivi 2 banāni 0,5 glāzes ūdens 500 ml...

Lasīt vairāk

Gatavojies nosvinēt atvadas no vasaras ar pēdējo šašliku dārzā, bet līst? Nebēdājies un pārcelies uz virtuvi! Sastāvdaļas 1,5 kg vistas filejas 4 sīpoli Sāls pēc garšas Malti melnie pipari pēc garšas 50 ml 9% galda etiķa 7 kartupeļi Pagatavošana Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, liek bļodā. Pievieno piparus, sāli, gredzenos sagrieztus sīpolus, etiķi. Samaisa un atstāj iemarinēties aptuveni uz 1-2 stundām. Kartupeļus notīra, sagriež...

Lasīt vairāk

Sautēti rāceņi Nepieciešams: 5-6 rāceņi, 4 ēdamkarotes augu eļļas, ½ glāzes ūdens, sāls, kardamons. Rāceņus sagriež salmiņos un liek katlā ne vairāk kā 5 cm biezā kārtā. Pievieno ūdeni un eļļu. Maisot, lai dārzeņi nepiedegtu, sautē 5-6 minūtes. Pirms pasniegšanas pievieno sāli, kardamonu vai muskatriekstu. Cepti rāceņi Nepieciešams: 6-7 rāceņi, 1 rutks, 3 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote augu eļļas, sāls. Nomazgātu un nomizotu rutku...

Lasīt vairāk

Maizes mīklu nav grūti pagatavot. Varat izvēlēties no plaša miltu klāsta, pievienot sēklas, rozīnes, riekstus, saulē kaltētus tomātus, garšaugus vai citas piedevas. Pēc šīs vienkāršās receptes var pagatavot divus kukulīšus. 1. Izšķīdiniet 15 g svaiga rauga vai 2 tējkarotes kaltēta rauga un 1 tējkaroti cukura 500 ml remdena ūdens un rūpīgi izmīciet ar dakšiņu. Ļaujiet ievilkties 10 minūtes vai kamēr sāk veidoties putas, pēc tam rūpīgi izmaisiet....

Lasīt vairāk

Maizes veidu dažādība veikalos iepriecina: gan baltmaize, gan rupjmaize, gan dažādas jauktās maizes, ar raugu un bez… Atliek vien ieskriet veikalā pa ceļam uz mājām. Bet reizēm gribas mājās sajust tikko ceptas maizītes smaržu, un tādiem gadījumiem noderēs šī ķiploku plācenīšu recepte! Tos pagatavot ir vienkārši un ātri, bet rezultāts ir lielisks! Siera un ķiploku aromāts virtuvē sapulcinās visu ģimeni, bet pikantā garša nevienu neatstās...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 olas 2/3 glāzes piena Sāls pēc garšas Pagatavošana Olas sakuļ ar mikseri putās, pievieno sāli, pienu un atkal sakuļ. Ņem divus polietilēna maisiņus, ielej tajos olu masu. Aizsien, atstājot nedaudz brīvas vietas. Maisiņu liek verdošā ūdenī un, neuzliekot vāku, vāra uz vidējas uguns 30 minūtes. Pēc tam maisiņu sagriež un liek uz šķīvja. Omletei var pievienot svaigus zaļumus. ...

Lasīt vairāk

Ananasi, kā tas mums visiem zināms, ir lielisks tauku dedzinātājs, kamēr avokado satur vērtīgās augu eļļas un ir ļoti sātīgs. Iesakām pagatavot avokado un ananasu smūtiju! Sastāvdaļas 1 avokado 1 glāze anansu 1 glāze ūdens 1 ēdamkarote medus Pagatavošana Ananasu sagriež kubiņos. Avokado nomizo, izņem kauliņu, mīkstumu sagriež kubiņos. Visu sakuļ blenderī, pievienojot ūdenī atkarībā no tā, cik biezu vēlies smūtiju. Var pārkaisīt ar riekstiem. ...

Lasīt vairāk