You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas Biskvītam 4 ēdamkarotes auzu miltu Saldinātājs pēc garšas 3 ēdamkarotes 15 kefīra Krēmam 2 paciņas liesa biezpiena 1 ēdamkarote 1% kefīra Naža galiņš sodas Saldinātājs pēc garšas Pagatavošana Sajauc visas biskvīta sastāvdaļas, liek formā, cep 200 grādu karstumā 15-20 minūtes. Atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās. Dzeltenumu sajauc ar biezpienu, kefīru, sodu un saldinātāju. Sajauc blenderī. Apvieno baltumus...

Lasīt vairāk

Vienkārši super recepte, pagatavot var ātri un vienkārši. Sastāvdaļas 500 g miltu 2 glāzes kefīra Pusglāze cukura 2 ēdamkarotes augu eļļas 1 tējkarote ar citronskābi dzēstas sodas Cukurs un kanēlis pārkaisīšanai – pēc garšas Pagatavošana Kefīru sakuļ ar augu eļļu un cukuru krēmveida masā. Pievieno dzēstu sodu, miltus un iejauc mīklu. Izrullē 0,5 cm biezā plātnē, liek uz cepamā papīra, pārkaisa ar cukuru un kanēli. Cep sakarsētā cepeškrāsnī...

Lasīt vairāk

Šī vienkāršā “Mascarpone” pagatavošanas recepte noderēs tiem, kuriem garšo tiramisu un siera kūkas. Sastāvdaļas 200 ml 3,2% pinea 800 ml 33% krējuma 2 tējkarotes citrona sulas Pagatavošana Apvieno pienu un krējumu, samaisa. Liek maisījumu uz mazas uguns, pastāvīgi maisot. Ar termometru pārbauda, lai temperatūra nebūtu augstāka par 75 grādiem. Pielej citrona sulu un atkal samaisa. Šķidrums savilksies. Galvenais – neļaut uzvārīties. Izslēdz...

Lasīt vairāk

Šī ir pavasarīga kūka ar samazinātu cukura daudzumu, jo tās pamatam izmantoti saldie burkāni – kā nekā viens no spilgtākajiem Lieldienu simboliem ir tieši zaķis, kam tik ļoti piestāv burkāni! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā recepti Lieldienu galdam. Sastāvdaļas 160 g uz smalkas rīves sarīvētu burkānu 80 g rafnētās rapšu eļļas 35 g augstākā labuma kviešu...

Lasīt vairāk

Lieldienas nav iedomājamas bez olām un klasiskiem svētku ēdieniem, taču šis ir arī īstais laiks izmēģināt ko jaunu – kā nekā pēc jaunas elpas pavasarī tiecas pat pati daba! Tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā divas jaunas receptes Lieldienu galdam. To pamatā izmantoti klasiski Lieldienu produkti, tomēr paši ēdieni priecīgi pārsteigs pat radošus svētku svinētājus! Ar...

Lasīt vairāk

Pagatavo šos ļoti garšīgos un interesantos salātus! Sastāvdaļas 1 bundžiņa tunča vai laša konservu 6 krabju nūjiņas Pusbundžiņa kukurūzas 1 kausētais sieriņš 4 vārītas olas Puse sīpola vai nedaudz lociņu 1 paciņa majonēzes (200 g) /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ cmd: 'display', server: 'lv.adocean.pl', ...

Lasīt vairāk

Gaļai jābūt krietni cauraugušai, vislabāk izvēlēties krūtiņu – izdosies lieliska delikatese. Katliņā sakarsē sālījumu (uz 1 l ūdens 0,5 glāzes rupjā sāls, sauja sīpolu mizu (var arī vairāk, būs aromātiskāk), dažas ķiploka daiviņas, garšvielas pēc vēlēšanās. Sālījumā liek gabalu speķa, seko, lai viss būtu iegremdēts, karsē 10 minūtes. Katliņu noņem no plīts, atstāj ievilkties uz diennakti. Speķi izņem, notecina sālījumu, ierīvē...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g liellopa gaļas 200 g kūpinātas desas 200 g šķiņķa 1 sīpols 200 g sēņu (var saldētas un novārītas, derēs arī veikalā pirkti šampinjoni) 2 sālīti gurķi 150 g olīvu bez kauliņiem 2 tomāti 2 ēdamkarotes tomātu pastas Sāls un garšvielas pēc vēlēšanās Augu eļļa cepšanai 1 citrons Aprēķins uz 3, 3,5 l Pagatavošana Sālsūdenī novāra liellopa gaļu. Gaļu izņem, sagriež nelielos gabaliņos un pārliek katliņā kopā ar sēnēm...

Lasīt vairāk

Izrādās, ar nātrēm dažādu ēdienu pagatavošanā var aizstāt populāros spinātus: gan garšas, gan labo īpašību ziņā tie ir līdzīgi produkti. Piedāvājam ceptu nātru recepti – var pasniegt kā piedevu vai galveno ēdienu. Tātad ekoloģiski tīrā vietā savācam nātres, kā jau visiem augiem, izvēloties jaunos dzinumus. Nātres notīra no zariņiem, zāles un citiem piemaisījumiem. Nogriež kātiņus mazliet zemāk par divām pēdējām lapiņām. Parasti...

Lasīt vairāk

Pagatavo kreptīgu zupiņu – tomātu zupiņu ar gaļas frikadelītēm! Sastāvdaļas 400 g liellopa maltās daļas 1 glāze turku zirņu (iepriekš izmērcēti) 3 kartupeļi 1 burkāns 1 sīpols 3 daiviņas ķiploka 1 neliela paprika 2 ēdamkarotes tomātu pastas Augu eļļa cepšanai Sāls un garšvielas pēc vēlēšanās Aprēķins 4 l zupas /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos */ (window['aomini'] || (window['aomini']...

Lasīt vairāk