You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 500 g cepumu 1 bundžiņa iebiezināta piena 1 paciņa saldkrējuma sviesta 100 g aprikozu kauliņu vai riekstu pēc vēlēšanās Pagatavošana 1. Cepumus un daļu riekstu sasmalcina, samaisa. Pievieno sasildītu sviestu un iebiezināto pienu. Visu kārtīgi samaisa. 2. Masu sadala 16 vienādās daļās. Izveido bumbiņas. 3. Atlikušos riekstus saberž pēc iespējas smalkāk, tajos apviļā bumbiņas. Liek ledusskapī uz 1 stundu. ...

Lasīt vairāk

Pad Thai ir viens no klasiskākajiem Taizemes ēdieniem. Tas ir maigs, vokpannā gatavots ēdiens ar rīsu nūdelēm, olām, kāpostiem un pikantu mērci. Padoms Dekorējiet Pad Thai ar laima daiviņām un koriandru! Sasmalcinātu vistu var aizvietot ar tādu pašu daudzumu malto vistas gaļu. Gatavo tāpat. Sastāvdaļas 4 porcijas Laiks: 15 minūtes 1 paciņa Santa Maria Rice Noodles 1 paciņa Santa Asian Wok Pad Thai 2 ēd.k. cepamā eļļa 400 g sasmalcināta vistas krūtiņa 300...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2 glāzes ūdens 3 glāzes kviešu miltu 3 olas sāls 1—2 ēdamkarotes cukura 300 g ķirbju 100 g ābolu augu eļļa cepšanai Pagatavošana Olas dzeltenumu atdala no baltuma. Dzeltenumam pievieno sāli, cukuru, ūdeni un izsijātus miltus, samaisa. Mīklai pievieno uz sakņu rīves sarīvētu ķirbi un saldskābu, nomizotu ābolu. Beigās iecilā saputotu olu baltumu. Mīklu ar karoti liek sakarsētos taukos uz pannas un cep no abām pusēm brūnu. Pasniedz ar...

Lasīt vairāk

Vislabākie saldumi ir pašu gatavotie, jo šādos našķos katra sastāvdaļa ir ne vien zināmi, bet arī izvērtēti no diētas un veselīguma viedokļa. Šoreiz piedāvājam kārumiņu – tumšās šokolādes pudiņu ar žāvētām plūmēm un riekstiem. Kas līdzīgs slavenajai “Serenādei”, tikai daudz gaisīgāks! Sastāvdaļas 100 g melnās šokolādes (kakao sastāvs vismaz 70%) 100 g žāvētu tumšo šķirņu plūmju 2 tējkarotes kakao pulvera sauja valriekstu 1...

Lasīt vairāk

Labs, klasisks veids pāri palikušas kartupeļu biezputras izmantošanai. 1. Sajauciet 250 g kartupeļu biezputras, 1 tējkaroti cepamā pulvera, 75 g miltu un šķipsniņu sāls, kamēr veidojas vienmērīga masa. 2. Izrullējiet aptuveni 5 mm biezumā un sagrieziet 12 aplīšos ar cepumu formiņas palīdzību. 3. Cepiet uz iepriekš sakarsēta pavarda vai pannā ar biezu apakšu, kas apziesta ar nelielu eļļas daudzumu. Pasniedz karstas kopā ar sviestu. ...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2 biskvīta plāksnes 1-2 glāzes putukrējuma 200 g sviesta 200 g pūdercukura 2 olu dzeltenumi 1 kg zemeņu 1/2 glāzes cukura sīrupa 2 tējkarotes želatīna cukurs pēc garšas Pagatavošana Biskvīta plāksnes sagriež 2-3 ripās, samitrina ar cukura sīrupu un pārziež ar sviesta krēmu, ko pagatavo, saputojot sviestu kopā ar pūdercukuru un olu dzeltenumiem. Daļu zemeņu saspiež, samaisa ar cukuru pēc garšas un pārziež otrai un trešajai plāksnei,...

Lasīt vairāk

Sviestu pamatīgi saputo, pieber sāli, sarkanos piparus (naža galu), pievieno sarīvētu sieru, miltus un samīca mīklu, to labi sastrādājot. Izveltnē desiņu, sagriež vienādos gabaliņos un veido radziņus. Liek uz ieziestas plāts un cep mērenā karstumā gaiši dzeltenus. ...

Lasīt vairāk

Rudens ir bagāts ne tikai ar tradicionālajām brūklenēm un dzērvenēm. Oriģinālus ievārījumus var pagatavot no ļoti daudzām dabas veltēm. Oriģinālu ievārījumu var pagatavot no smiltsērkšķa un valriekstiem. Sasmalcina 200 g valriekstu kodolu un 20 minūtes tos vāra cukura sīrupā (1,5 glāzes cukura uz 2 glāzēm ūdens). Tad pievieno 1 kg smiltsērkšķu ogu un vāra vēl 20 minūtes. ...

Lasīt vairāk

No sicīliešu ābolu tortes atteikties nespēj pat rūdītākie diētu piekritēji. Tas ir kārdinājums, ne recepte! Ja sagribas kādu kārumu, īsti laikā būs ābolu strūdeles, šarlotes, plātsmaizes un, protams, ābolu torte Sicīlijas gaumē, kas nav tik pierasta kā pārējie gardumi, bet ļoti kārdinoša. Īpašu noti receptei piešķir žāvētie augļi, kas uzsver ābolu skābumiņu un piešķir dabīgu saldumu. Pūdercukura vietā var lietot medu – tad tortē...

Lasīt vairāk

250 g medus pievieno 0,5 glāzi ūdens, 1 glāzi augu eļļas, 0,5 glāzi sasmalcinātu valriekstu, 0,5 glāzi rozīņu, 2—3 tējkarotes sagrieztu cukātus, kakao un kanēli (pa 1 tējkarotei), iejauc sasmalcinātas krustnagliņas, tējkaroti sodas un miltus tik daudz, lai veidotos mannas biezputras konsistencei līdzīga masa. Gatavo mīklu izveltnē 2 cm biezā slānī, liek uz plāts un cep apmēram stundu vidēji siltā cepeškrāsnī, pārklāj ar olas baltumu glazūru...

Lasīt vairāk