You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Čebureki no kraukšķīgas mīklas, ar sulīgu pildījumu. Lieliska recepte, lai nosvinētu vasaru lielā kompānijā. Pasniedz ar atsvaidzinošiem salātiem un tomātu mērci. Sastāvdaļas 15 čeburekiem Mīklai 2 glāzes ūdens 1 tējkarote sāls Milti, aptuveni 6 glāzes Pildījumam 300 g cūkgaļas maltās gaļas 300 g liellopu maltās gaļas 1 liels sīpols Sāls, pipars Augu eļļa cepšanai Pagatavošana Sakarsē 2 glāzes ūdens, ielej bļodā, pievieno sāli, samaisa. Pievieno...

Lasīt vairāk

Sākas gurķu laiks! Lai gan pakraukšķināt gurķīti un pagatavot svaigus salātiņus ir lieliski, daudzi piekritīs, ka galvenā gurķu misija ir kļūt par sālījumu un marinējumu sastāvdaļu. Turklāt ātrās, vasarīgās receptes ir tik vieglas! Kas jāzina, lai tās izdotos vienmēr? Kādus gurķus izvēlēties? Gurķiem jābūt nelieliem, stingriem, nekādā gadījumā neņem iedzeltenus un rūgtus. Tāpēc jāpagaršo! Vislabākie gurķi būs tikko no dobes vai siltumnīcas...

Lasīt vairāk

Ļoti vienkāršs pagatavošanas veids. Pīrādziņi izdodas vienmēr! Pildījumu var izvēlēties, kādu sirds kāro, gan sāļu, gan saldu. Sastāvdaļas 10 porcijas 1/3 simtgramīgās rauga paciņas 1/3 glāzes silta piena 1 tējkarote cukura 1 glāze ūdens 1 glāze piena 4 ēdamkarotes cukura 1 tējkarote sāls 2 olas 2 ēdamkarotes augu eļļas 50 g sviesta vai margarīna (izkausēta līdz pusšķidrai konsistencei mikroviļņu krāsnī) 5 glāzes miltu Pagatavošana Krūzītē...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Pagatavošanas laiks: 40 minūtes 50 g lociņu Citrona sula pēc garšas 150 g gurķu ½ glāzes rīsu Sāls pēc gāršas 120 g tunča eļļā 150 tomātu Malti melnie pipari Pagatavošana Ļoti garšīgi un veselīgi salāti ar tunci un rīsiem. Var pasniegt kā vieglas pusdienas. 1. Vispirms novāra rīsus, pievieno sāli, atdzesē. 2. Nomizo gurķus, sagriež kubiņos. 3. Nomizo tomātus, sagriež kubiņos. 4. Ļoti sīki sagriež sīpolu. 5. Šķīvī saspaida...

Lasīt vairāk

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes Sastāvdaļas 200 g zemeņu 1 tējkarote medus 70-80 g mocarellas siera 5 valrieksti 30 ml augu eļļas 1 pušķītis rukolas Sāls pēc garšas 1 ēdamkarote vīna etiķa Malti pipari pēc garšas Pagatavošana 1.Zemenes nomazgā un nosusina, sagriež četrās daļās. 2. Sieru saspaida ar dakšiņu dziļā šķīvī. 3. Salātu lapas saplucina ar rokām vai sagriež. 4. Riekstus apcep uz sausas pannas. 5. Pagatavo mērci: sajauc eļļu, etiķi,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 liels gurķis Pustases rīsu etiķa Avokado Laima sula 4 ķirštomātiņi 8 karaliskās garneles Zaļumi (rukola) rotāšanai Sastāvdaļas Sasilda rīsu etiķi, kamēr tas izšķīdis, un pakarsē 2 minūtes. Noņem no uguns, atdzesē. Gurķi sagriež plānās strēmelēs, pārlej ar sagatavoto maisījumu un liek ledusskapī uz pusstundu. Notīra garneles, uzver uz zobu bakstāmajiem, lai garneles būtu izstieptas, nevis saliektas puslokā, un vāra 2 minūtes....

Lasīt vairāk

Ja salātu vai cita ēdiena receptē paredzēta majonēze, bet tu vēl esi “pludmales auguma” veidošanas procesā, bieži vien noderēs majonēzes aizstāšana ar šādu vieglu mērcīti. Sastāvdaļas 150 g dabīga jogurta 2 tējkarotes citrona sulas 3 g ķiploka 5 g diļļu Pagatavošana Sīki sakapā dilles. Sajauc jogurtu ar citrona sulu, dillēm un sasmalcinātu ķiploku. Mērce gatava, ēd un priecājies – uz 100 gramiem tikai 47 kalorijas! ...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 kg ļoti mazu jauno kartupeļu Saišķītis diļļu Sāls pēc garšas Augu eļļa cepšanai 100-150 ml. Pagatavošana Iegādājies jaunos kartupelīšus 1-2 cm diametrā. Rūpīgi nomazgā, bet nemizo. Apcep veselus lielā daudzumā augu eļļas, līdz no visām pusēm veidojas zeltaina garoziņa. Pievieno sāli. Pirms pasniegšanas dāsni pārkaisa ar kapātām dillēm. Lieliski garšo ar viegliem vasaras salātiem no redīsiem, lapu salātiem, tomātiem, gurķiem. Labu...

Lasīt vairāk

100 gramos šī interesantā ēdiena ir tikai 71 kalorija! Sastāvdaļas 300 g vistas filejas 1 ābols 80 ml 1% piena 1 tomāts ½ sīpola 1 daiviņa ķiploka Malti melnie pipari, sāls, garšvielas pēc vēlēšanās Pagatavošana Vistas fileju sagriež vienādos, nelielos gabaliņos. Ābolu sagriež tādos pat gabaliņos. Sīpolu sasmalcina. Apcep sīpolu un fileju uz vidējas uguns 5-7 minūtes, līdz gaļa kļūst zeltaini brūna. Filejai pievieno ābolus un cep vēl 3 minūtes. Atsevišķi...

Lasīt vairāk

Pagatavo garšīgas sviestmaizes no veselīgām sastāvdaļām! 1. Pilngraudu maize ar biezpiena sieru, tomātu, gurķi un apceptu vistas fileju. 2. Rudzu maizītes ar biezpiena sieru, avokado, tunci savā sulā, kapātu kinzu un zaļajiem lociņiem. 3. Rudzu pilngraudu maize ar mīkstu biezpienu, sieru, tomātiem, gurķi un apceptu vistas fileju. 4. Rudzu maize ar liesu biezpienu, tomātiem un zaļumiem. 5. Pilngraudu maizītes ar salātu lapām un omleti. 6. Pilngraudu maizītes...

Lasīt vairāk