You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Lieliski salāti – uzmundrinoši, atsvaidzinoši un pikanti. Sastāvdaļas 2 gurķi 3 burkāni 2 ēdamkarotes rīsa etiķa 2 ēdamkarotes laima sulas 2 ēdamkarotes medus 2 tējkarotes augu eļļās ¼ tējkarote sāls 1 tējkarote čili pārslu 1 ēdamkarote sasmalcinātas kinzas 1 tējkarote sezama sēkliņu Pagatavošana Sagriež burkānus un gurķus tievās, garās strēmelītēs ar dārzeņu griezēja palīdzību. Atsevišķi sajauc rīsa etiķi, laima sulu, medu, augu...

Lasīt vairāk

No mazajām saldūdens zivtiņām var pagatavot gardas un sulīgas kotletes. Tiesa gan, nāksies drusku pacīnīties ar asaku izņemšanu, bet tas ir to vērts. Sastāvdaļas 1,5 l ūdens 5 prāvas karūsas 1 burkāns 1 sīpols 2 olas 1 ēdamkarote cietes 2 ēdamkarotes mannas putraimu Šķipsniņa maltu melno pipari ¼ tējkarote sāls Augu eļļa cepšanai Pagatavošana Karūsas iztīra, noņem zvīņas. Katliņā uzkarsē ūdeni, liek tajā zivis. Vāra aptuveni 5 minūtes. Pēc...

Lasīt vairāk

Pavasaris drīz būs klāt, un skujkoki ir izdzinuši jaunus dzinumus, kurus var lieliski izmantot, lai pagatavotu egļu un vai priežu medu. Šāds līdzeklis ir ne tikai garšīgs, bet arī palīdz pret elpošanas ceļu un daudzām citām slimībām, kā arī profilaksei. Lūk, recepte! Sastāvdaļas 8 tases (vai 2 litri) ūdens 2 tases (500ml) jauno egļu skuju dzinumu (vai priežu skuju) 2 tases (500ml) cukura (vai tase (250ml) medus plus ½ tases (125ml) brendija) Pagatavošana Ielej...

Lasīt vairāk

Ierasto dārzeņi var pasniegt arī neparastāk – kā silto salātu sastāvdaļu. Kartupeļus novāra vai uzcep. Pievieno tos salātiem siltus, atdzesēt nevajag. Tādi salātiņi ir sātīgi, viegli, gardi un veselīgi! Sastāvdaļas 50 g kartupeļu 50 g lapu salātu 50 g tomātu 30 g artišoku eļļā 15 g sarkano sīpolu 5 g sezama Sezama mērce Pagatavošana Sezama mērces pagatavošana: sajauc pustējkaroti medus, pustējkaroti sojas mērces, tējkaroti baltā balzametiķa,...

Lasīt vairāk

Pat no vienām un tām pašām sastāvdaļām var pagatavot ļoti atšķirīgus salātus, ja izvēlas citādu mērcīti. Lai salāti būtu gan gardi, gan veselīgi, piedāvājam vairākas receptes. Tajās nav daudz kaloriju, un tas nozīmē, ka nekaitēs figūrai! 1. Klasiskā franču vinegreta mērce Lieliski sader ar pupiņu un sēņu salātiem. Sastāvdaļas: baltais vīna etiķis – 2 ēdamkarotes, Dižonas sinepes – 1 tējkarote, olīveļļa – 6 ēdamkarotes, melnie...

Lasīt vairāk

Cepts lasis ar kraukšķīgu maltu mandeļu garoziņu ir lielisks cienasts. Derēs gan svaiga, gan saldēta zivs. Sastāvdaļas 400 g laša filejas ½ glāzes maltu mandeļu ½ tējkarote paprikas ½ tējkarote sāls 1/3 tējkarote maltu melno piparu 2 ēdamkarotes olīveļļas Pagatavošana Bļodiņā sajauc mandeļu drumstalas, papriku, sāli un piparus. Laša fileju noskalo, nosusina papīra dvielī un sagriež strēmelēs. Katru gabaliņu rūpīgi apviļā mandeļu un garšvielu...

Lasīt vairāk

Rieksti, šokolāde un iebiezinātais piens ir viena no labākajām kombinācijām. Ja pie rokas ir šīs trīs sastāvdaļas, var ātri un viegli pagatavot lielisku tortīti. Sastāvdaļas 3 olas Pusglāze cukura ¾ glāzes miltu 1 paciņa cepamā pulvera 2 ēdamkarotes kakao pulvera 1 glāze valriekstu 10 g sviesta 150 ml saldā krējuma Puse bundžiņas iebiezinātā piena 100 g tumšās šokolādes Pagatavošana Sakuļ olas ar cukuru viendabīgās, biezās putās. Pievieno...

Lasīt vairāk

Ceptas garneles ar pikantu ķiploku aromātu – piesātināta un bagāta garša. Lieliska uzkoda, sader arī ar vīnu vai alu. Sastāvdaļas 500 g garneļu 2 daiviņas ķiploku 30 g sviesta 1 pušķītis diļļu 2 lauru lapas Puse citrona Sāls, malti melnie pipari Pagatavošana Saldētas garneles liek caurdurī un rūpīgi noskalo aukstā ūdenī. Atstāj, kamēr notek viss ūdens. Uz pannas izkausē sviestu. Liek uz pannas garneles, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pēc...

Lasīt vairāk

Aromātiskas, gaisīgas ķiploku bulciņas lieliski sader ar galvenajiem ēdieniem un papildina pusdienu galdu ikvienā ģimenē. Sastāvdaļas 250 ml piena 400 g miltu 2 ēdamkarotes augu eļļas Pustējkarote sāls 1 ēdamkarote cukura 1 tējkarote sausā rauga 7 daiviņas ķiploku 50 g sviesta 1 pušķītis pētersīļu 1 olas dzeltenums Pagatavošana Sajauc pienu, miltus, augu eļļu, sāli, cukuru un raugu. Iejauc mīklu, pārsedz ar dvieli un atstāj tumšā vietā, kamēr...

Lasīt vairāk

Kam jābūt ikdienas ēdienkartē, lai samazinātu holesterīna līmeni un stiprinātu sirds un asinsvadu veselību? Izrādās, tā ir ļoti garda un daudzveidīga izvēle, galvenais – piedomāt pie dažām niansēm. Brokastis 100 g 4–8% trekna mājas siera 200 g biezpiena Omlete no olas baltumiem vai 2 ceptas olas (vienu reizi nedēļā). Šķēlīte svaigas vai grauzdētas maizes (no pilngraudiem vai rupja maluma miltiem). l glāze liesa piena, augļu vai dārzeņu...

Lasīt vairāk