Gaisīgas bulciņas “uz šņabja bāzes”. Neticami garšīgas!

14-12-2017

bulcinas

Šo bulciņu pagatavošanā galvenais noslēpums ir neliels degvīna daudzums. Par alkohola daudzumu uztraukties nevajag, jo cepot tas iztvaikos, tai pašā laikā padarot tās īpaši gaisīgas. Galvenais, jāpiesargājas nepiededzināt, jo cepas ļoti ātri.

Sastāvdaļas
2 olas
3 ēdamkarotes cukura
Šķipsniņa sāls
10 g vaniļas cukura
0,5 tējkarotes sodas
4 ēdamkarotes krējuma
1 ēdamkarote degvīna
1,5 – 2 glāzes miltu

Pagatavošana
1. Sakul olas kopā ar cukuru. Maisījumam pievieno sāli, krējumu, vaniļas cukuru un degvīnu.

2. Atsevišķā traukā iesijā miltus kopā ar sodu.

3. Miltiem pielej sagatavoto maisījumu un iejauc mīklu. Tā nedrīkst būt lipīga. Ja nepieciešams, var pievienot vairāk miltu.

4. Pēc tam izrullē mīklu 0,5 cm biezā plātnē. Izspiež bulciņas, izmantojot glāzi vai cepumu formiņu. Apcep eļļā zeltainu brūnas. Var pārkaisīt ar pūdercukuru.