Drupani smilšu cepumiņi. Vienreizēji vienkārši un garšīgi!

06-12-2018

cepumi8

Sastāvdaļas
250 g sviesta
0,5 glāzes pūdercukura
1/3 glāzes augu eļļas bez smaržas
4 ēdamkarotes cietes
3,5 glāzes miltu
1 paciņa vaniļas cukura (10 g)

Pagatavošana
Bļodiņā liek istabas temperatūrā sasildītu sviestu, pūdercukuru un augu eļļu. Visu sakuļ ar mikseri.
Pievieno cieti, atkal sajauc.

Pievieno miltus, vēlreiz kārtīgi sajauc ar mikseri.

Pēc tam pieliek vēl vienu glāzi miltu, bet šoreiz samaisa ar karoti.

Uz darba virsmas uzber 1 glāzi miltu, liek mīklu un ar rokām izmīca viendabīgā masā.

Pieliek pēdējo pusglāzi miltu, atkal samīca.

Mīklu sadala 3 daļās. Katru daļu izrullē desiņā un ar nazi sagriež gabaliņos.

Liek mīklas gabaliņus uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

Cep 180 grādu temperatūrā zeltaini brūnus. Tas aizņems 10 līdz 15 minūtes atkarībā no cepeškārsns.

Cepumus labāk vēl karstus pārkaisīt ar pūdercukuru.

Cepumiņi iznāk ne tikai drupani, bet superdrupani!

loading...