Diēta Dvīņiem – liesa gaļa, zivis, olas, rieksti

25-05-2017

Arhīva foto

Arhīva foto


Dvīņus reti sastop, veicot smagu fizisku darbu. Tos vairāk saista darbs, kur nepieciešams atjautīgs prāts un veiklas prasmīgas rokas. Tādēļ tiem jāievēro diēta, lai stabilizētu novājināto nervu sistēmu, paaugstinātu dzīvotspēju un regulētu fibrīna saturu asinīs. Uzturā pārlieto ar proteīnu bagāti produkti — liesa gaļa, zivis, olas, siers, rieksti un sojas pupiņas.

Sevišķi nepieciešams ar kalciju bagātināts ēdiens, jo tas spēj nomierināt uzbudinātos nervus. Kalcijs formē kaulaudus, ietekmē nervu šūnu uzbudināmību un muskuļu kontrakcija spējas, asiņu recēšanu. Tam ir pretiekaisuma un pretalerģiska iedarbība. Kalcija asimilācija organismā atkarībā no tā proporcijas pret citām darbības vielām.

Tāpat kalcija uzsūkšanos pasliktina skābeņskābe, ar kuru badīti spināti, skābenes, bietes, šokolāde; vitamīna D nepietiekamība; olbaltumvielu nepietiekamība vai pārpalikums. Pēc uzturvielām un asimilēšanas spējām labākie kalcija avoti ir piena produkti. Tie ir jogurts, piens, kāposti. Ja ar ēdienu nevar saņemt pietiekamu kalcija daudzumu, diēta jāpapildina ar kalcija tabletēm. Jālieto arī D vitamīns.

Galvenā Dvīņu minerālsāls — kālija hlorīds, ko vairuma satur zaļie zirnīši, sparģeļi, bietes, burkāni, zied¬kāposti, kukurūza, selerijas, aprikozes, persiki, plūmes un ananasi. Kādiem no šiem augļiem un dārzeņiem jāietilpst Dvīņu ēdienkartē.

Derīgi šādi augi — tauksaknes, verbenas, sarkanais āboliņš.