Biezpiena mīklas “aploksnītes” ar āboliem

03-02-2018

abolu_aploksnites

Biezpiena mīklas gardumi ir un paliek veselīgāki nekā parastie. Biezpiens ir skābpiena produkts, kas nepieciešams gan bērniem, gan pieaugušajiem, bet vecākās paaudzes ēdienkartē tam jābūt obligāti!

Biezpiena mīklas “aploksnītes” ar ābolu pildījumu – viena no receptēm, kurās biezpiens arī garšo burvīgi.

Pirms tās gatavot, uzaicini palīgā bērnus: mazajiem ļoti patīk paslēpt ābolīti aploksnītē un pēc tam notiesāt!

Sastāvdaļas
150 g biezpiena
150 g miltu
175 g cukura
1 ola
1 olas dzeltenums
3 āboli
1 ēdamkarote magoņu
1 tējkarote kanēļa
10 g cepamā pulvera
Šķipsniņa vaniļas
Šķipsniņa sāls
6 ēdamkarotes augu eļļas
1 ēdamkarote piena

Pagatavošana

Saberž biezpienu ar 75 g cukura un olu, pievieno sāli, eļļu un vaniļu.

Miltiem pievieno cepamo pulveri un apvieno tos ar biezpiena maisījumu. Iejauc mīklu.

Mīklai jābūt elastīgai un mīkstai, viegli izrullējamai.

Mīklu sadala divās daļās, pusi izrullē aplīšos 25 cm diametrā.

Katru apli sadala astoņos sektoros, tajos izdara pa trim iegriezumiem.

Āboliem izņem serdi, sagriež plānās šķēlītēs.

Katrā trīsstūrītī ieliek dažas ābola šķēlītes un pārkaisa ar atlikušo cukuru un kanēli.

Izveido aploksnīti, pārsedzot ābolu pildījumu ar šaurāko trīsstūra malu. Stūrīti aizloca apakšā.

Maizītes kārto uz pannas, pārziež ar piena un olas dzeltenuma maisījumu, pārkaisa ar magonēm. Cep 25 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Šādi cepti āboli izdodas sulīgi un saldi. Iepriecini ģimeni un padalies ar recepti ar draugiem!