Biezpiena kūka ar šokolādes glazūru un ķiršiem. Karpatu recepte

08-08-2017

biezpiena1

Pati pirmā biezpiena sacepumu recepte bija pavisam vienkārša. Sastāvdaļas: biezpiens, milti, olas, manna. Šodien tādu variantu sauc par klasisko jeb tradicionālo, un to bieži papildina ar vaniļu, ogām un dažādiem garnējumiem. Izmēģinājušas vairākas receptes, katra saimniece noteikti ir izvēlējusies dažas visgaršīgākās.

Piedāvājam vēl vienu – biezpienkūku ar šokolādes glazūru, kas nākot no Rietumukrainas. Ja kādreiz esi bijusi Karpatos, tu noteikti jau pazīsti šo lielisko desertu. Ja ne, noteikti pagatavo to mājās. Tas nav nekāds sacepums, bet īsts bieziena šedevrs, kas ilgi paliks atmiņā un uz mēles!

Sastāvdaļas
500 g biezpiena
10 g vaniļas cukura
1 ēdamkarote citrona miziņas
0,5 tējkarotes kurkumas
1 ēdamkarote sviesta
3 ēdamkarotes piena
220 g cukura
3 olas
1 ēdamkarote cietes
0,5 glāzes ķiršu
2 ēdamkarotes kakao pulvera

Pagatavošana

1. Izberž biezpienu caur sietiņu, lai nepaliktu pat vismazākie kunkulīši.

2. Ar blenderi sajauc biezpienu ar olām, 120 g cukura, kā arī vaniļas cukuru.

3. Iegūtajai masai pievieno vispirms cieti, bet pēc tam kurkumu. Visu sablendē tā, lai izveidotos ļoti gaisīga, krēmveida konsistences masa.

4. Uzkrasē ūdeni un pārlej ķiršiem. Ogas noliek malā uz 15 minūtēm.

5. Pēc 15 minūtēm nolej no ogām visu ūdeni. Izmanto papīra dvieli, lai tās nosusinātu.

6. Pievieno ķiršiem gatavu biezpiena masu un viena citrona miziņas.

7. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180-190 C.

8. Paņem cepamo formu. Ieklāj pergamentu. Uzmanīgi ieliek gatavo masu formā un liek cepties 50 minūtes.

9. Pagatavo glazūru. sajauc 100 g cukura, pienu un kakao. Vāra uz lēnas uguns, kamēr sabiezē. Pēc tam pievieno nedaudz sviesta un kārtīgi samaisa.

10. Izņem biezpiena kūku un cepeškrāsns un pagaida, līdz pilnīgi atdziest.

11. Pārlej gatavo desertu ar glazūru.

Neparasta biezpiena kūka, vai ne? Bet tai ir lielas izredzes kļūt par ļoti populāru tavas ģimenes našķi. Saldās glazūras, skābo ogu un maigās biezpiena masas kombinācija nevienu neatstāj vienaldzīgu!

loading...

1 Comment

  1. Anonymous 08.08.2017 at 18:19 - Atbildēt

    SUPER!