Biezpiena, cepumu un riekstu pudiņš “Kā pie omes”

11-01-2018

pudins


Klasiskais pudiņš, kura pamata sastāvdaļas – biezpiens, olas, cukurs – vienmēr ir nemainīgas, bet pārējās var variēt, kā sirds kāro un ledusskapis piedāvā.

Sastāvdaļas
400 g biezpiena
4-5 olas
50 g riekstu
7-8 cepumi
3 ēdamkarotes sviesta
2-3 ēdamkarotes rozīņu
4-5 ēdamkarotes cukura
2 tējkarotes rīvētu citrona miziņu
1 tējkarote rīvētu apelsīna miziņu.

Pagatavošana

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un sviestu un sarīvētām citrona un apelsīna miziņām.

Riekstu kodolus mazliet apgrauzdē un sasmalcina.

Cepumus mazliet pakaltē, sastampā un izsijā.

Caur sietu izberztā biezpienā ieliek saputotos olu dzeltenumus, ieber sāli un labi saputo ar lāpstiņu; pieliek riekstus, rozīnes un cepumus, labi izmaisa, divos paņēmienos iecilā saputotus olu baltumus, uzmanīgi izmaisa no augšas uz leju.

Masu ieliek veidnē, kas izziesta ar sviestu, un apkaisa ar cukuru. Tvaiko apmēram stundu, līdz rodas blīva masa.