Ja nevēlies iedzīvoties liekos kilogramos, bet piederi pie saldummīļu partijas, laba ideja ir auzu pārslu tortīte ar ievārījumu – ātri, garšīgi un arī diētiski!
Sastāvdaļas
Kefīrs (1%) – 2 glāzes
Auzu pārslas – 1 1/2 стакана
Klijas (kviešu vai rudzu) – 1/2 glāzes
Olas (atdala baltumus no dzeltenumiem) – 2 gab.
Pūdercukurs – 2 tējk.
Kanēlis – 1/2-1 tējk.
Cepamais pulveris – 1/2 tējk.
Ievārījums vai džems
Pagatavošana
Uz pannas klāj cepampapīru.
Auzu pārslas samaļ kafijas dzirnaviņās. Sajauc auzu pārslas, klijas, kanēli un cepamo pulveri.
Sakuļ olas baltumus ar pūdercukuru, līdz veidojas mīkstas putas.
Kefīru sakuļ ar dzeltenumiem viendabīgā masā.
Apvieno kefīru ar sauso maisījumu un rūpīgi iecilā saputotos baltumus.
Lej mīklu uz pannas un cep 180С 15-25 minūtes. Gatavo biskvītu pārziež ar ievārījumu.
Ko nozīmē pārzież gatavu,virsū taču ir pārslas.Tad Foto neatbilst!?