Ābolu pīrāgs ar vaniļas krēmu “Rudens romance”. FOTORECEPTE

12-10-2017

pirags

Rudens ir labākais laiks, lai gatavotu visdažādākos gardumus no āboliem. Ar ko tu parasti iepriecini ģimeni? Var izcept liesatriecošu “šarloti”, strūdeli vai aromātisku pīrāgu. Ābolu desertu patiešām ir ļoti daudz.

Padalīsimies ar ļoti garda un oriģināla pīrāga recepti. Viesiem nudien nāksies palauzīt galvu, kā izdevās pagatavpt tādu šedevru. Gaisīgas mīklas un maiga krūma kombinācija ir patiesi lieliska!

Sastāvdaļas
2 olas
2,5 glāzes piena
2 olas dzeltenumi
100 ml saldā krējuma
2 glāzes ūdens
1,5 glāzes cukura
2 ēdamkarotes olīveļļas
3 kviešu ēdamkarotes kviešu miltu
1 ēdamkarote rauga
1 tējkarote vaniļas
1 tējkarote kukurīzas cietes

Pagatavošana

1. Lai pagatavotu mīklu, dziļā bļodā sajauc 2 olas, 1 glāzi cukura. Pievieno 0.5 glāzes piena, eļļu, ūdeni un miltus, visu rūpīgi sajauc.
aboli1
2. Beigās pievieno vaniļas ekstraktu un raugu. Rūpīgi sajauc visas sastāvdaļas, lai veidotos viendabīga masa.

3. Nomazgā un nomizo ābolus. Nesagriežot izņem serdes. Jāveidojas dziļai iedobei katra ābola vidū.

4. Apaļā cepamajā formā ieklāj pergamenta papīra apli. Vienmērīgi sadala ābolus pa formu.
aboli2
5. Lej formā mīklu un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.

6. Lai pagatavotu krēmu, sajauc katliņā 2 glāzes piena, saldo krējumu un vaniļas cukuru. Liek katliņu uz lēnas uguns

7. Kad maisījums uzvirs, pievieno 3 ēdamkarotes cukura, 2 olas dzeltenumus un cieti. Rūpīgi sajauc, nenoņemot katliņu no uguns, kamēr izveidojas viendabīga masa bez kunkuļiem.

aboli3

8. Kad krēms nedaudz atdzisis, piepilda ar to ābolos atstātās iedobītes.
aboli4

loading...